• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Friptură de Vită | Steak de Vită | Cum se Alege? | Cum se Prepară?
Cină / Prânz

Friptură de Vită | Steak de Vită | Cum se Alege? | Cum se Prepară?

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Friptură de Vită | Steak de Vită | Cum se Alege? | Cum se Prepară?

Friptură de Vită | Steak de Vită | Cum se Alege? | Cum se Prepară?

Recipe by vk

În acest articol ma ocup de friptură. Pentru exemplu am ales carnea de vită, deoarece e ceva mai specială și poate nu la fel de apreciată precum cea de porc, deși ar trebui să fie. Vă voi arata cum se alege carnea potrivită și cum se prepară o friptură de vită sau steak de vită. De asemenea am să vă arăt și cât de ușor poți face o cină perfectă în doar câteva minute cu ingrediente minime.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 500 g 500 vrăbioară

  • 600 g 600 antricot de vită

  • 800 g 800 mușchiuleț de vită

Directions

  • Folosiți antricot, vrăbioară sau mușchiuleț de vită. Urmăriți ca antricotul să fie marmorat, cu multă grăsime intramusculară.
  • Tăiați carnea în felii groase, de 2,5-3 centimetri. Carnea poate fi consumată în sânge sau gătită mediu.
  • Folosiți o tigaie de fontă, ideală datorită capacității sale de a menține o temperatură uniformă și rezistenței la temperaturi înalte.
  • Ștergeți bucata de carne cu un șervețel pentru a îndepărta excesul de apă.
  • Asezonează carnea simplu cu sare și piper.
  • Puneți câteva picături de ulei peste carne pentru a evita afumarea excesivă.
  • Gătiți carnea la temperatură înaltă pentru a forma o crustă maronie pe ambele fețe.
  • Lăsați carnea să se relaxeze după gătire pentru aceeași perioadă în care a fost gătită.
  • Opțional, adăugați un cubuleț de unt peste carne după gătire pentru a intensifica gustul.
  • Pentru a găti antricotul, asezonează carnea cu sare și piper, apoi gătește-o în tigaie de fontă.
  • Carnea ar trebui să fie gata în aproximativ 4 minute dacă este subțire, sau 6-7 minute pentru bucăți mai groase, gătite în sânge spre mediu.
  • Poți întoarce carnea o dată la fiecare 30 de secunde pentru a menține sucurile în carne.
  • Adăugați unt, cimbru, rozmarin și usturoi în tigaie pentru a adăuga aroma.
  • După gătire, lăsați carnea să se odihnească cu sosul și untul pentru a se combina aromele.

Recipe Video

Related Posts

Rețetă de dietă – Mic Dejun La Cuptor cu ouă și legume – Sănătos și Delicios

iunie 16, 2025

Tocăniță de Inimi la Wok – Fragede de le mănânci cu buzele

iunie 12, 2025

Constantin și experimentele lui – Foi Crocante, Salată Fresh, Ou Moale – Mic dejun Delicios

iunie 10, 2025

Chiftele cu carne și cartofi noi la cuptor – Fără OU sau PESMET 

iunie 5, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Post

Pate de ciuperci – Pate vegetal – Rețetă de post

Prăjituri / Dulciuri

CLĂTITE TIRAMISU

Sărbători de Iarnă

VIN FIERT [PERFECT AROMAT] | Vin Fiert cu Scorțișoară | Vin Fiert Rețeta

Cină / Prânz

Supă cremă de dovlecel – Super fină și gustoasă

Cină / Prânz

Papricaș de Pui – Arată nemaipomenit – Gustul e nemaipomenit

Pentru această rețetă, am folosit un pui întreg, am combinat tot ce e mai bun…

Rețete pentru Iarnă

Gogonele murate în oțet – Gogonele feliate, gata de savurat în doar 24 ore

Nu este o glumă când îți spun că aceste gogonele feliate și murate în oțet…

Cină / Prânz

Pui cu Legume la Tigaie și Sos de Smântână

Prăjituri / Dulciuri

Incredibil de gustoase – Secretul celor mai pufoase Gogoși Marocane

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.