• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Guanciale Făcut în casă – Falcă de purcel Condimentată și maturată
Cină / Prânz

Guanciale Făcut în casă – Falcă de purcel Condimentată și maturată

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe

Dacă n-ai avut ocazia să guști așa ceva până acum, te îndemn să încerci această rețetă excepțională de guanciale. Merită timpul investit, având în vedere calitatea finală a produsului. Poți servi feliile subțiri de guanciale, maturat în condimente, ca aperitiv sau poți folosi această delicatesă în diverse preparate culinare.

Guanciale Făcut în casă

Guanciale Făcut în casă

Recipe by vk

Guanciale făcut în casă este cu adevărat surprinzător de delicios, la un nivel care m-a lăsat fără cuvinte. Această falcă de porc condimentată și maturată este o adevărată delicatesă.

Print

Ingredients

  • 2-3 kg 2-3 falcă de porc împănată, (se prezintă și carne în structura sa)

  • 40-50 gr 40-50 sare pe kg de falcă

  • 40-50 gr 40-50 piper boabe

  • 1 1 lingură de pudră de dafin

  • 1 1 lingură cimbru uscat

  • 1 1 linguriță de boia de ardei dulce

  • 200-300 ml 200-300 vin alb/roșu

Directions

  • Luați întreaga parte a obrazului unui porc, de la ureche până sub barbie.
  • Tăiați piesa specifică pentru guanciale din zona porțiunii de la gât spre bot, spre râtul porcului.
  • Înlăturați surplusul de carne și formați o formă compactă specifică guanciale-ului.
  • Puteți alege să păstrați sau să înlăturați șoricul, în funcție de preferință.
  • Folosiți hârtie de copt și întindeți sare de mare grunjoasă. Aplicați aproximativ 40 de grame de sare la fiecare kilogram de carne.
  • Tăvăliți bucata de carne în sare, apăsând bine pentru a asigura că sarea aderă uniform.
  • Împachetați bucata de carne și plasați-o într-o caserolă.
  • Repetați pentru orice altă bucată de carne.
  • Depozitați carnea la rece pentru minim 6 zile, dar poate fi lăsată și până la 2 săptămâni.
  • După perioada de refrigerare, verificați textura cărnii, care ar trebui să fie fermă și bine sărată.
  • Spălați carnea cu vin roșu (sau alb) pentru a îndepărta excesul de sare și pentru a aromatiza carnea.
  • Uscați carnea cu un șervețel.
  • Pregătiți un amestec de condimente folosind o lingură de cimbru, 40 grame de piper boabe, resturi de frunze de dafin și o linguriță de boia de ardei dulce. Blenduiți aceste ingrediente până când obțineți o pudră fină.
  • Pregătiți carnea pentru atârnat, adăugând o sfoară.
  • Acoperiți carnea cu amestecul de condimente, asigurându-vă că fiecare parte este bine acoperită.
  • Lăsați carnea la zvântat în aer liber la o temperatură de sub 10 grade Celsius timp de cel puțin două săptămâni. Dacă temperatura crește peste 10 grade, mutați carnea în frigider.

Related Posts

Tocăniță de Inimi la Wok – Fragede de le mănânci cu buzele

iunie 12, 2025

Constantin și experimentele lui – Foi Crocante, Salată Fresh, Ou Moale – Mic dejun Delicios

iunie 10, 2025

Chiftele cu carne și cartofi noi la cuptor – Fără OU sau PESMET 

iunie 5, 2025

Totul Într-o Tavă – Pui Rumenit cu Legume Coapte, Fără Bătaie De Cap

iunie 3, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Salate

Ai Urzici? Iată cum să faci cea mai sănătoasă și Gustoasă Salată de Urzici

Cină / Prânz

Cum să faci pate de fasole roșie – ingredientul secret al pateului delicios

Cină / Prânz

Ghiveci de Legume – Tocăniță de legume chiar și pentru Iarnă – Ghiveci savuros de legume

Acest ghiveci de legume se realizează cu ușurință folosind ingrediente proaspete și bogate în arome.…

Cină / Prânz

Cu 3 Cartofi și puțin Cașcaval, banalii Cartofi Prăjiți sunt ISTORIE

Rețete pentru Iarnă

Ajvar de Casă – Pastă de Ardei și Vinete Super Aromată

Prăjituri / Dulciuri

Prăjitură Oreo fără coacere –  Desert rapid super gustos

Cină / Prânz

Pate de dovlecei – O rețetă pe cât de simplă, pe atât de surprinzător de gustoasă

Prăjituri / Dulciuri

Bunătăți de la Bunica Tinca – Gogoși moldovenești perfect rumenite – Pufoase și delicioase

Combinând ingredientele cu precizie și pasiune, vei descoperi gustul unic al unor gogoși preparate după…

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.