• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Hribi la borcan (pentru iarnă) – Rețetă simplă, ideală pentru ciulama sau alte bunătăți cu ciuperci
Rețete pentru Iarnă

Hribi la borcan (pentru iarnă) – Rețetă simplă, ideală pentru ciulama sau alte bunătăți cu ciuperci

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Hribi la Borcan

Hribi la Borcan

Recipe by vk

Această rețetă simplă de hribi la borcan este ideală pentru ciulama de ciuperci sau hribi cu smântână și nu ocupă loc în congelator. Se păstrează perfect peste iarnă și este potrivită și pentru alte tipuri de ciuperci.

Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • hribi sau orice alt tip de bureți/ciuperci

  • se vor opări în soluție salină în care se pun 25 g de sare la un litru de apă

Directions

  • Curăță fiecare hrib, îndepărtând pământul și verificând să nu fie stricat. Spală hribii foarte bine.
  • Taie hribii mari în bucăți mai mici, lăsând hribii mici întregi.
  • Pune 4 litri de apă într-o oală și adu la fierbere. Adaugă 4 linguri de sare (25 g de sare per litru de apă).

    Adaugă hribii în apa cu sare și fierbe timp de 15 minute. După fierbere, scoate hribii și lasă-i să se scurgă.
  • Așază hribii opăriți în borcane, lăsând spațiu pentru saramura pe care au lăsat-o.
  • Pune borcanele într-o oală cu apă până la nivelul lor, adu apa la fierbere, și lasă borcanele să fiarbă timp de 25 de minute. Lasă borcanele să se răcească treptat peste noapte.
  • După răcire completă, borcanele sunt gata de depozitare și pot fi folosite pentru diverse rețete pe timpul iernii, cum ar fi ciulama de ciuperci.

Related Posts

Cireșată – Lichior aromat, echilibrat și delicios

mai 28, 2025

Cornată – Lichior fin cu gust aparte, preferatul doamnelor

mai 28, 2025

Nucata – Lichiorul din nuci verzi cu multiple beneficii

mai 28, 2025

Remediu natural SUPER eficient în lupta cu virozele și răceala – Absolut GENIAL

octombrie 24, 2024
Cartea mea…
Rețete delicioase
Borș

Borș de Vițel [Ciorbă de Văcuță] cu Carne Tocată

Post

Compot de Prune Uscate și Afumate

Cină / Prânz

Piept de porc crocant

Prăjituri / Dulciuri

Cremșnit Baklava – Cremșnit copt la cuptor

Ciorbă / Supă / Borș

Supă cu Legume – Ciorbă de Conopidă cu Legume – Un adevărat deliciu

Se poate numi “supă de legume”, dat fiind că este ușor acrișoară datorită lămâii, dar…

Cină / Prânz

Pârjoluțe din piept de pui – Gustoase și suculente, merită încercate

Astăzi vreau să împărtășesc cu voi o rețetă minunată și ușor de preparat pentru niște…

Ciorbă / Supă / Borș

Supă cremă de ardei copți cu fasole și roșii – Rețetă de post

Prăjituri / Dulciuri

Negresă Americană Rețeta| Negresă Pas cu Pas | Brownies – cum se Face

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.