MACROU LA CUPTOR | Macrou în Sos de Roșii | MACROU ÎN SOS TOMAT
Recipe by CristinaAceastă rețetă de pește la cuptor în sos de roșii este perfectă pentru zilele de post sau pentru cinele ușoare. Macroul, cu aroma sa distinctă, combinat cu sosul de roșii aromat și condimentat, creează un fel de mâncare delicios și satisfăcător.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
1 1 pește întreg, Macrou
1 1 ceapă
50 ml 50 ulei măsline
50 g 50 pastă de gogoșar sau ardei roșu (se poate face si proaspăt dat în blender)
300 ml 300 suc de roșii
1 1 roșie mare
2 2 căței de usturoi mari
1/2 1/2 linguriță sare
1/2 1/2 linguriță piper
1 1 lingură sos de soia
1/2 1/2 linguriță boia de ardei
1/2 1/2 linguriță cimbru
1/2 1/2 legătură pătrunjel
1 1 lămâie
1 1 linguriță de zahăr
Directions
- Într-o tigaie, încălzește uleiul de măsline și călește ceapa tocată până devine translucidă.
- Adaugă usturoiul tocat, roșiile cubulețe, sucul de roșii, sosul de soia, boia, cimbru, zahăr, sare și piper. Lasă să fiarbă timp de 3 minute.
- Așază bucățile de pește într-o tavă pentru cuptor.
- Tornă sosul pregătit peste pește.
- Presară peste pește pătrunjelul tocat și adaugă feliile de lămâie deasupra fiecărei bucăți.
- Introdu tavă în cuptorul preîncălzit și lasă să se coacă până când peștele este bine făcut și sosul s-a îngroșat ușor, aproximativ 20-30 de minute, în funcție de cuptor și de mărimea bucăților de pește.
- Servește peștele fierbinte, decorat cu pătrunjel proaspăt tocat.