
Musaca de Cartofi, cu Spanac fără Carne – Un deliciu de la mic la mare
Recipe by CristinaAceastă rețetă aduce laolaltă două ingrediente clasice – cartofii și spanacul – și le transformă într-un preparat delicios și hrănitor, perfect pentru o cină sănătoasă și satisfăcătoare. Procesul de preparare este simplu și plin de bucurie. Vom începe prin a felia subțire cartofii și a-i găti ușor în aburi pentru a-i face mai maleabili. Între timp, vom găti spanacul cu ceapă și usturoi până când devine moale și aromat. Apoi, vom începe să asamblăm musacaua, alternând straturi de cartofi și spanac, adăugând între ele o generoasă cantitate de brânză cascaval rasă.
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngredients
1.5 kg 1.5 cartofi
1 1 linguriță sare
1 kg 1 spanac
500 ml 500 lapte rece
50 g 50 unt 82% grăsime
1 1 morcov mare
2 2 cepe medii
5 5 căței de usturoi
50-60 ml 50-60 ulei de măsline
1 1 linguriță rasă fulgi de ardei iute
1 1 linguriță rasă piper proaspăt râșnit
3-4 g 3-4 sare
50 g 50 făină albă de grâu
300 g 300 cașcaval
300 g 300 mozzarella
1 1 ardei kapia
3-4 3-4 linguri ulei
1 1 linguriță cimbru uscat
1-2 1-2 linguri fulgi de ceapă caramelizată
Directions
- Tăiați cartofii în felii subțiri, aproximativ 4 mm grosime.
- Puneți cartofii într-o oală cu apă sărată și fierbeți pentru aproximativ 5 minute până când încep să se înmoaie.
- Într-o altă oală, încălziți ulei de măsline și unt. Adăugați ceapă tocată fin și usturoi, lăsați să se călească până când ceapa devine translucidă, apoi adăugați morcovul ras.
- Adăugați făina și amestecați bine pentru a evita formarea cocoloașelor.
- Încorporați treptat laptele rece, continuând să amestecați până când sosul se îngroașă.
- Adăugați spanacul tocat în sos. Asezonați cu chili, piper proaspăt măcinat și sare după gust.
- Ungeți o tavă de copt cu ulei și presărați un strat subțire de condimente, cum ar fi cimbru uscat.
- Așezați un strat de cartofi blanchați, urmat de un strat de sos cu spanac și morcov. Adăugați un strat de brânză rasă și mozzarella.
- Repetați straturile până când toate ingredientele sunt folosite.
- Preîncălziți cuptorul la 180°C. Coaceți musaca timp de 40-50 de minute până când este bine încălzită și brânza de deasupra este aurie și bule.