• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Nucata – Lichiorul din nuci verzi cu multiple beneficii
Rețete pentru Iarnă

Nucata – Lichiorul din nuci verzi cu multiple beneficii

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Nucată (lichior din nuci verzi)

Nucată (lichior din nuci verzi)

Recipe by vk

Nucata este un lichior obținut prin macerarea nucilor verzi, recunoscut pentru proprietățile sale tonice și digestive. Se consumă cu moderație, ca remediu natural în diverse afecțiuni. Literatura de specialitate menționează numeroase utilizări terapeutice ale acestui preparat tradițional.

Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.

Print

Ingredients

  • 1 kg 1 nuci verzi

  • 2 2 lămâi bio

  • 1 kg 1 zahăr

  • 1 1 litru de alcool dublu rafinat

  • 1 1 baton de vanilie, sau esență, sau zahăr vanilat, după gust

  • 1 1 baton de scorțișoară

  • 1 1 nucșoară

  • 4-5 4-5 cuișoare

  • 1 1 litru de apă

Directions

  • Spălăm nucile verzi și le feliem subțire, cât mai uniform, pentru a grăbi procesul de macerare.
  • Le punem în straturi într-un borcan mare, alternând cu felii de lămâie. Adăugăm un baton de scorțișoară, un baton de vanilie, 5–6 cuișoare și puțină nucșoară rasă. Turnăm peste ele alcool dublu rafinat de 96° până le acoperim complet, închidem borcanul ermetic și îl lăsăm la macerat 10 zile la temperatura camerei, agitând zilnic.
  • După cele 10 zile, pregătim un sirop din 1 litru de apă și aproximativ 1 kg de zahăr, pe care îl fierbem până capătă o nuanță ușor gălbuie, apoi îl lăsăm să se răcească complet. Turnăm siropul peste nucile din borcan, amestecăm ușor pentru omogenizare și închidem din nou recipientul. Lăsăm totul la macerat încă 20 de zile, într-un loc întunecos și răcoros.
  • La final, strecurăm lichidul, îndepărtăm resturile solide și îl îmbuteliem în sticle curate. Lăsăm sticlele câteva zile la frigider, apoi putem servi câte 20 ml dimineața și seara, timp de 1–2 săptămâni.

Related Posts

Cireșată – Lichior aromat, echilibrat și delicios

mai 28, 2025

Cornată – Lichior fin cu gust aparte, preferatul doamnelor

mai 28, 2025

Remediu natural SUPER eficient în lupta cu virozele și răceala – Absolut GENIAL

octombrie 24, 2024

Măceșe cu miere –  Un adevărat elixir pentru sezonul rece, plin de vitamine și antioxidanți

octombrie 24, 2024
Cartea mea…
Rețete delicioase
Prăjituri / Dulciuri

Salam de Biscuiți NOBIL – Desert SIMPLU și RAPID, fără COACERE

Cină / Prânz

Frittata cu varză – Mâncarea care te va face să uiți de toate dietele

Cină / Prânz

Coaste cu mazăre și orez la cuptor – O rețetă completă, suculentă și plină de arome

Cină / Prânz

Varză a la Cluj – Gustoasă și savuroasă – Sarmale împrăștiate, la cuptor

Dacă e să vorbim de bunătăți tradiționale, varza a la Cluj e printre ele. Dar…

Cină / Prânz

Pizza pe blat de Vinete – Vinete la Cuptor cu carne, brânză și roșii – O bunătate de care nu te mai saturi

Un titlu care stârnește curiozitatea: “PIZZA pe BLAT de VINETE”, însă ceea ce te va…

Rețete pentru Iarnă

Numai așa Păstrez Ciupercile pentru Iarnă – Două metode simple de conservare

Post

Rețete de Post [VEGANE] – Salată de Post cu Vinete și Ardei Copți

Sărbători de Iarnă

Nelipsita Slănină Afumată, Rețetă Tradițional Românească pe masa de sărbători

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.