Pește la tigaie cu sos de roșii
Recipe by vkV-am pregătit o rețetă care vă va cuceri papilele gustative: Pește la tigaie cu sos de roșii. Rapid și super gustos. În doar câteva minute, aveți un preparat spectaculos, perfect pentru orice ocazie. Serviți-l cu o garnitură ușoară sau pur și simplu cu pâine proaspătă, pentru a savura fiecare picătură de sos.
Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngredients
2 2 bucăți doradă
200 g 200 roșii cherry
1 1 castravete murat
100-150 g 100-150 măsline
5-6 5-6 căței de usturoi
1/2 1/2 legătură pătrunjel
1/2 1/2 legătură mărar
50 ml 50 apă
50-60 ml 50-60 ulei de măsline
100-150 ml 100-150 vin
2 2 lingurițe pastă de tomate
1 1 linguriță zahăr
1 1 linguriță rasă piper
1 1 linguriță rasă fulgi de ardei iute
1 1 linguriță oregano uscat
5 g 5 sare
Directions
- Începem cu dorada, pe care o filetați cu grijă. Apoi trecem la sosul magic: încălzim ulei de măsline într-o tigaie și adăugăm usturoiul pentru a elibera aromele divine. Urmează roșiile cherry și castravetele murat tăiat mărunt. Amestecăm bine.
- Adăugăm pasta de tomate, fulgii de ardei iute, oregano, o linguriță de zahăr pentru a echilibra aciditatea și, bineînțeles, sare și piper după gust.
- Lăsăm sosul să scadă sub capac câteva minute, timp în care aromele se combină și se intensifică.
- Acum, e timpul să gătim dorada. Așezăm fileurile de pește în sos și lăsăm totul să se gătească încet, timp de aproximativ 7 minute. Dorada se va îmbiba cu toate aromele sosului, devenind fragedă și suculentă.