Piftie de Porc [ LIMPEDE și FĂRĂ GELATINĂ ] | Răcituri de Porc [ ȚAPENE ]
Recipe by CristinaServings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
2 2 buturei de porc
4 4 adidași (picioare) de porc
urechi de porc
coadă de porc
4-5 4-5 cepe medii
2 2 morcovi mari
2 2 rădăcini de pătrunjel/păstârnac
10 gr 10 de piper boabe
3-4 3-4 căciulii de usturoi
5-7 5-7 frunzulițe de dafin
1 1 rădăcină de țelină, mărime medie
sare după gust
Directions
- Spălați carnea și puneți-o într-o oală mare. Acoperiți cu apă (aproximativ 6 litri) și adăugați 4 degete de apă în plus.
- Fierbeți carnea timp de o oră și jumătate, îndepărtând spuma care se formează.
- După o oră și jumătate, adăugați morcovii, pătrunjelul rădăcină, cepele, țelina, frunzele de dafin, piperul boabe și sarea. Lăsați să fiarbă încă 4 ore la foc mic.
- După fierbere, separați carnea de oase și lăsați-o la răcit. Oasele sunt îndepărtate, iar carnea se taie în bucăți potrivite.
- Strecurați supa și aromatizați-o cu usturoiul mărunțit. Pentru a obține un gust mai intens de usturoi, puteți strecura supa prin usturoi de mai multe ori.
- Într-un vas dreptunghiular, așezați frunze de pătrunjel pe fund, apoi așezați bucățile de carne. Turnați supa peste carne.
- Lăsați răcitura la frigider peste noapte sau cel puțin 12 ore pentru a se închega.