• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Pui fraged și aromat cu sos de usturoi, unt și vin – Carne fragedă și suculentă, scăldată într-un sos bogat, plin de arome intense
Cină / Prânz

Pui fraged și aromat cu sos de usturoi, unt și vin – Carne fragedă și suculentă, scăldată într-un sos bogat, plin de arome intense

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Pui fraged și aromat cu sos de usturoi, unt și vin

Pui fraged și aromat cu sos de usturoi, unt și vin

Recipe by vk

Salutare, iubitori ai artei culinare! Astăzi vă dezvăluim secretul unui piept de pui extraordinar: un sos catifelat și plin de arome, făcut din usturoi, unt și vin, care va transforma această carne obișnuită într-un deliciu desăvârșit.Gândiți-vă la o carne fragedă și suculentă, scăldată într-un sos bogat, plin de arome intense de usturoi, vin și ierburi aromatice. Sună ireal de bun? Ei bine, pregătiți-vă să fiți surprinși!

Dacă sunteți în căutarea unei rețete simple, dar cu efect wow, urmăriți videoclipul și lăsați-vă inspirați. După ce veți încerca această rețetă, puiul la cuptor nu va mai fi niciodată la fel! Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 750 g 750 piept de pui

  • 1 1 căciulie de usturoi

  • 150 ml 150 vin

  • 70-80 g 70-80 unt

  • 1 1 legătură pătrunjel

  • zeama de la 1/2 lămâie

  • 1 1 linguriță miere de albine

  • 1 1 linguriță usturoi granulat

  • 1 1 linguriță pudră de ceapă

  • 1 1 linguriță oregano

  • 1 1 linguriță coriandru boabe

  • 1 1 linguriță piper boabe

  • 1/2 1/2 linguriță fulgi de ardei iute

  • 4-5 g 4-5 sare

  • 30-40 ml 30-40 ulei de măsline

Directions

  • Taie pieptul de pui în jumătăți, aproximativ 1 cm grosime, ca niște mini șnițele.
  • Pune feliile de pui într-un bol mai mare.
  • Adaugă o linguriță de pudră de usturoi, o linguriță de pudră de ceapă, o linguriță de sare, o linguriță de oregano uscat și jumătate de linguriță de fulgi de ardei iute.
  • Stoarce zeama de la jumătate de lămâie și adaugă o linguriță de boabe de coriandru și o linguriță de boabe de piper (măcinate fin).
  • Amestecă bine pentru a distribui condimentele uniform pe pui.
  • Încălzește o tigaie cu ulei de măsline (cât să acopere fundul tigăii) și prăjește bucățile de pui pe ambele părți până se rumenesc ușor.
  • După ce puiul e rumenit, retrage-l din tigaie.
  • În aceeași tigaie, adaugă usturoi curățat și zdrobit, apoi toarnă 150 ml de vin alb și amestecă bine pentru a elibera aromele și caramelizările de pe fundul tigăii.
  • Lasă alcoolul să se evapore și sosul să se îngroașe puțin.
  • Pune bucățile de pui înapoi în tigaie și lasă-le să absoarbă sosul timp de 5 minute la foc mic.
  • Adaugă 70-80 grame de unt și amestecă până obții un sos lucios și emulsifiat.
  • Ajustează gustul cu sare, piper și adaugă frunze de pătrunjel proaspăt tocat.
  • Taie aciditatea sosului cu o linguriță de miere de albine, amestecă bine și servește alături de orez simplu.

Related Posts

Ce Faci Din Cartofi și Pui? O Mâncărică de Cartofi cu Pui Fantastică

mai 19, 2025

 Cel mai cel Pateu de pește – Nu-i chip să-i reziști

mai 13, 2025

Un Burrito? Un Kebab? O Lipie Cu Apucături Orientale!

mai 12, 2025

Pui și Leurdă – Cea mai bună Plăcintă cu pui și leurdă – Rețetă simplă

mai 6, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Ciorbă / Supă / Borș

Ciorbă de Perișoare (din Piept Mândru de Curcan) – Nimeni nu refuză încă o porție

Ciorba de Perişoare îşi merită locul în topul celor mai bune ciorbe de la noi.…

Prăjituri / Dulciuri

Rețetă Negresă Autentică – Negresă cu Glazură de Ciocolată – Cum se face Negresa

Negresa a rămas în memoria multora dintre noi ca desertul predilect al copilăriei. Fiecare înghițitură…

Post

Nici nu zici că e de post sau vegană, rețetă simplă la îndemâna oricui

Cină / Prânz

Parizer de casă – Dacă știam că se face așa de ușor, îl făceam numai acasă

Cină / Prânz

Ciulama de Ciuperci | Ciuperci cu Smântână | Mâncărică de Ciuperci

Cină / Prânz

Musaca de Cartofi cu Carne Tocată și Smântână [+ ȘMECHERII] 

Prăjituri / Dulciuri

Gogoși [ ARICI ] – SIGUR NU AI MÂNCAT AȘA CEVA

Cină / Prânz

Cotlet de purcel suculent și plin de arome – O metodă inovatoare și delicioasă pentru a găti cotletele de purcel

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.