
Rețetă de Sărbători – Fleică de mangalița în VIN Rubiniu
Recipe by vkAceastă rețetă tradițională românească oferă o experiență culinară autentică, combinând gusturi și arome specifice pentru a crea un deliciu perfect pentru sărbători. Prepararea necesită răbdare și atenție, dar rezultatul este cu siguranță memorabil. Poftă bună!
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
2 buc 2 burtă/fleică de mangalița
1 1 căciulie usturoi
1 1 ceapă roșie
20 20 frunze salvie
5 g 5 cimbru uscat
50 g 50 zahăr brun
100 g 100 sare
2 g 2 bicarbonat
10 10 boabe ienibahar
1/2 1/2 linguriță piper sishuan
1 1 linguriță piper boabe
2 2 cuișoare
1 l 1 vin roșu
1 l 1 apă
Directions
- Tăiați usturoiul și ceapa în felii. Amestecați cu salvie, cimbru, zahăr brun, sare, ienibahar, piper Sichuan, piper boabe, și cuișoare într-un mojar. Adăugați bicarbonatul de sodiu și vinul roșu, amestecând bine.
- Puneți fleica de mangaliță în marinadă și acoperiți cu apă. Lăsați la marinat pentru două săptămâni, întorcând carnea zilnic.
- După marinare, uscați fleica și coaceți-o în cuptor la 80 de grade Celsius, cu ventilație, timp de aproximativ două ore și jumătate, până când temperatura internă ajunge la 70-75 de grade Celsius.
- După coacere, afumați fleica timp de trei zile (cu pauze între sesiuni de afumare), folosind un fum rece. În ultima zi, adăugați puțină căldură pentru a asigura că totul este bine gătit.
- Lăsați fleica să se răcească după afumare, apoi tăiați-o în felii și serviți.