• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Rețetă de Sărbători – Fleică de mangalița în VIN Rubiniu
Sărbători de Iarnă

Rețetă de Sărbători – Fleică de mangalița în VIN Rubiniu

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Rețetă de Sărbători - Fleică de mangalița în VIN Rubiniu

Rețetă de Sărbători – Fleică de mangalița în VIN Rubiniu

Recipe by vk

Această rețetă tradițională românească oferă o experiență culinară autentică, combinând gusturi și arome specifice pentru a crea un deliciu perfect pentru sărbători. Prepararea necesită răbdare și atenție, dar rezultatul este cu siguranță memorabil. Poftă bună!

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 2 buc 2 burtă/fleică de mangalița

  • 1 1 căciulie usturoi

  • 1 1 ceapă roșie

  • 20 20 frunze salvie

  • 5 g 5 cimbru uscat

  • 50 g 50 zahăr brun

  • 100 g 100 sare

  • 2 g 2 bicarbonat

  • 10 10 boabe ienibahar

  • 1/2 1/2 linguriță piper sishuan

  • 1 1 linguriță piper boabe

  • 2 2 cuișoare

  • 1 l 1 vin roșu

  • 1 l 1 apă

Directions

  • Tăiați usturoiul și ceapa în felii. Amestecați cu salvie, cimbru, zahăr brun, sare, ienibahar, piper Sichuan, piper boabe, și cuișoare într-un mojar. Adăugați bicarbonatul de sodiu și vinul roșu, amestecând bine.
  • Puneți fleica de mangaliță în marinadă și acoperiți cu apă. Lăsați la marinat pentru două săptămâni, întorcând carnea zilnic.
  • După marinare, uscați fleica și coaceți-o în cuptor la 80 de grade Celsius, cu ventilație, timp de aproximativ două ore și jumătate, până când temperatura internă ajunge la 70-75 de grade Celsius.
  • După coacere, afumați fleica timp de trei zile (cu pauze între sesiuni de afumare), folosind un fum rece. În ultima zi, adăugați puțină căldură pentru a asigura că totul este bine gătit.
  • Lăsați fleica să se răcească după afumare, apoi tăiați-o în felii și serviți.

Recipe Video

Related Posts

Salată de cartofi cu pește – Nu vei mai mânca salate fără pește dacă vei încerca această rețetă

ianuarie 23, 2025

Kaiser fiert în coji de ceapă – Fără efort, cu multă aromă

ianuarie 23, 2025

Cârnați de casă – Rețeta mea secretă – Simplu de preparat și plini de savoare

ianuarie 16, 2025

O altfel de friptură – Ruladă de purcel cu mirodenii, o capodoperă culinară

ianuarie 16, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Salate

Salată de vinete, cu Vinete Coapte la CUPTOR, cu Ceapă și Maioneză

Post

Tradiționala Rețetă Românească de COLIVĂ 

Ciorbă / Supă / Borș

Rețetă de Ciorbă de Post, cu ciuperci Pleurotus

Rețete pentru Iarnă

Gogoșari la oțet, fără fierbere – Murături aromate pentru iarnă

Prăjituri / Dulciuri

Prăjitura Tosca – De-a dreptul senzațională – Nu degeaba e una dintre cele mai căutate rețete de prăjituri

Prima mea întâlnire cu această prăjitură a fost memorabilă. Rapid, am înțeles de ce această…

Cină / Prânz

Ardei la Saramură umpluți cu carne de vită – Rețetă inedită

Pâine / Covrigi

Cei mai pufoși Mucenici sau Sfințișori – Rețeta Bunicii

Cină / Prânz

Mâncărică de cartofi noi cu smântână – O rețetă delicioasă și savuroasă

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.