• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Rețetă de turte tradiționale ca la bunica, gata să le gătiți și voi acasă
Pâine / Covrigi

Rețetă de turte tradiționale ca la bunica, gata să le gătiți și voi acasă

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Rețetă de turte tradiționale ca la bunica, gata să le gătiți și voi acasă

Rețetă de turte tradiționale ca la bunica, gata să le gătiți și voi acasă

Recipe by vk

Aceste turte sunt o rețetă tradițională românească, perfecte pentru un mic dejun sățios sau ca o gustare delicioasă oricând în timpul zilei. Poftă bună!

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 1 kg 1 făină

  • 50 g 50 drojdie proaspătă

  • 2 2 ouă

  • 100 g 100 iaurt, kefir, sana, lapte prins, etc.

  • 9 g 9 sare

  • 1 1 lingură bună de untură de porc

  • 5 g 5 zahăr pentru activat drojdia

  • 200 ml 200 apă călduță

Directions

  • Într-un bol mic, amestecați drojdia cu o lingură de zahăr și aproximativ 50 ml apă călduță. Adăugați puțină făină pentru a forma un aluat moale. Lăsați să se activeze pentru 5-7 minute.
  • Într-un bol mare, cerniți făina. Faceți o adâncitură în mijloc și adăugați ouăle, iaurtul, sarea și restul de apă călduță. Începeți să amestecați, adăugând treptat aluatul de drojdie activată.
  • Frământați aluatul până devine neted și elastic. Dacă aluatul este prea moale, adăugați mai multă făină. La final, încorporați untura de porc.
  • Acoperiți aluatul cu un ștergar curat și lăsați-l să crească într-un loc călduros până își dublează volumul (aproximativ 1 oră).
  • După ce aluatul și-a dublat volumul, împărțiți-l în bucăți egale (6-8 turte, în funcție de mărimea dorită).
  • Întindeți fiecare bucată de aluat în formă circulară, cu un diametru de aproximativ 15-20 cm.
  • Încălziți o tigaie de fontă (sau orice altă tigaie) la foc mediu. Puneți o tură în tigaie și acoperiți cu un capac. Coaceți turta timp de aproximativ 4 minute pe o parte și 3 minute pe cealaltă parte, până devine aurie și pufoasă.
  • Serviți turtele calde, unse cu puțin unt, dacă doriți. Sunt delicioase alături de brânză, gem sau ca baza pentru diverse sandvișuri.

Recipe Video

Related Posts

Pâine multistrat, fără drojdie și aditivi – O pâine sănătoasă și gustoasă

februarie 3, 2025

Cornulețe aperitiv fragede și aromate – Deliciul perfect pentru orice ocazie

ianuarie 15, 2025

Pâine dietetică cu maia – Combinația perfectă între gust și sănătate

ianuarie 14, 2025

Pâine Pizza – Super Pufoasă, se topește-n Gură

septembrie 24, 2024
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Ciulama de țelină cu cărniță 

Ciorbă / Supă / Borș

 Rețetă Originală de Ciorbă de Pește – Storceac de Sturion

Cină / Prânz

Delicii crunchy cu ciuperci pleurotus: rețetă simplă pentru o gustare super

Cină / Prânz

Sos de prune dulce-acrișor –  Sos special pentru fripturi speciale

Rețete pentru Iarnă

Vegeta de Casă din legume Proaspete – Delikat de casă – Cubuleț magic, plin de Savoare

Aceasta este cea mai bună rețetă de vegetă de casă preparată cu legume proaspete! Acest…

Cină / Prânz

Friptură de Iepure | Iepure la Cuptor | Iepure Umplut

Cină / Prânz

Iau câțiva cartofi, puțină ceapă, și gătesc la cuptor o cină super delicioasă – Cartofi înăbușiți cu ceapă

Cină / Prânz

Mâncărică de linte roșie – Gata în doar 30 de minute

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.