Rețeta secretă a unei caracatițe în stil mediteranean la grătar
Recipe by CristinaDacă ești un pasionat al grătarului și îți dorești să încerci ceva nou și inedit, te invit să descoperi rețeta secretă a unei caracatițe în stil mediteranean, care te va cuceri cu siguranță. Deși poate părea un preparat sofisticat, cu puțină îndemânare și bucurându-te de procesul de gătit, vei obține o mâncare deosebită ce va impresiona pe oricine o va degusta.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
- Ingrediente pentru Caracatiță în stil mediteranean la grătar:
2 kg 2 tentacule calamar
2 2 lingură sare de mare
1 1 lingură piper boabe
4 4 frunzulițe de dafin
250 ml 250 vin roșu
3 3 cepe mici
2.5 l 2.5 apă
1 1 dop de plută
- Ingrediente pentru dressing:
2 l 2 ămâi
4 c 4 ăței de usturoi
1 1 legătură pătrunjel creț
100 100 -120 ml ulei de măsline
1 1 linguriță piper proaspăt râșnit
Directions
- Sărați tentaculele de caracatiță și lăsați-le să se marineze pentru aproximativ o oră.
- Într-o oală mare, adăugați piperul boabe, frunzele de dafin, vinul roșu, cepele și apa. Adăugați topul de plută pentru frăgezire (opțional). Fierbeți amestecul.
- Adăugați caracatița marinată în oala cu amestecul fierbinte și lăsați să fiarbă la foc mic timp de aproximativ două ore, până când devine fragedă.
- Într-un bol, combinați zeama de lămâie, usturoiul tocat, pătrunjelul, uleiul de măsline, sare și piper după gust.
- După ce ați fiert caracatița, scoateți-o din oală și lăsați-o să se răcorească puțin. Apoi, tăiați-o în bucăți potrivite și amestecați cu dressingul pregătit.
- Încingeți grătarul și gătiți bucățile de caracatiță până când se formează o crustă frumoasă și aurie.
- Serviți caracatița la grătar cu sosuri precum maioneză sau sos de usturoi, pentru un plus de savoare.