• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Rețete de POST – Cel mai Pufos și Apetisant Chec de Post – Rețete Vegane
Post

Rețete de POST – Cel mai Pufos și Apetisant Chec de Post – Rețete Vegane

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Rețete de POST - Cel mai Pufos și Apetisant Chec de Post - Rețete Vegane

Rețete de POST – Cel mai Pufos și Apetisant Chec de Post – Rețete Vegane

Recipe by vk

Această rețetă de chec de post este o alternativă delicioasă și sănătoasă, perfectă pentru momentele când dorești un desert fără produse de origine animală. Aromele de lămâie, portocală, nucă de cocos, rom și vanilie îi conferă o savoare deosebită, transformându-l într-un desert apreciat de toți cei care îl gustă.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 400 g 400 făină de grâu

  • 400 ml 400 apă minerală

  • 50 ml 50 apă minerală pentru hidratarea pudrei de cacao

  • 40 g 40 amidon de porumb

  • 100 ml 100 ulei fl. soarelui

  • coaja rasă de la o lămâie

  • coaja rasă de la o portocală

  • 1 1 fiolă esență vanilie

  • 1 1 fiolă esență rom

  • 40 g 40 nucă de cocos

  • 10 g 10 cacao

  • 200 g 200 de zahăr

  • 16 g 16 praf de copt

Directions

  • Se amestecă 200 de grame de zahăr cu coajă rasă de la o lămâie și o portocală.
  • Se adaugă apă minerală (jumătate din cantitate) și 40 de grame de nucă de cocos, esență de rom și esență de vanilie.
  • Se încorporează 100 ml de ulei de floarea soarelui.
  • Se adaugă 400 de grame de făină albă de grâu, 40 de grame de amidon de porumb și 16 grame de praf de copt cu șofran pentru culoare.
  • Se amestecă ingredientele uscate cu cele umede folosind un mixer vertical pentru a evita formarea cocoloașelor și pentru a nu activa glutenul excesiv.
  • Se pregătește o cremă de cacao din 10 grame de cacao, 50 ml de apă minerală și o parte din compoziția checului.
  • Se toarnă compoziția într-o tavă pregătită cu ulei și făină, alternând între compoziția albă și cea cu cacao, pentru a crea un model marbrat.
  • Se reduce temperatura cuptorului la 180 de grade și se coace checul timp de 60-70 de minute, până când devine auriu și pufos.
  • După coacere, se lasă checul să se răcească în tavă pentru câteva minute, apoi se transferă pe un grătar pentru a se răci complet. Se taie în felii și se servește cu plăcere.

Recipe Video

Related Posts

Clătite la Cuptor cu Scorțișoară – Atât de bune că nu mai ai poftă de altceva

iunie 10, 2025

Bunica Tinca mă învață să fac rețeta ei de Plăcinte cu brânză 

mai 29, 2025

Cremă de Cafea pentru Vară – Ușor de Făcut, Imposibil de Uitat

mai 26, 2025

Cea mai simplă rețetă de Înghețată de Pepene Roșu

mai 19, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Post

Perfect pentru cei care țin post – Orez cu legume si fasole, rapid și delicios

Cină / Prânz

MICI de CASĂ sau MITITEI de CASĂ – VITĂ, PORC, OAIE

Post

Clătite de Post – Fără lapte, fără ou – Senzaționale

Cum e să ai poftă de clătite și să nu știi rețeta de clătite de…

Prăjituri / Dulciuri

Prăjitură Oreo fără coacere –  Desert rapid super gustos

Prăjituri / Dulciuri

Prăjitură cu GRIȘ ȘI MĂR | Plăcintă cu Mere FĂRĂ ALUAT | Tartă cu Mere cu BLAT USCAT

Cină / Prânz

Cele mai Rapide Aperitive Festive pentru Sărbători și Ocazii Speciale

Ovo-Lacto-Vegetarian

Autentic ca la ȚARĂ – Lapte PRINS și SMÂNTÂNĂ de CASĂ

Prăjituri / Dulciuri

Batonul proteic – Secretul sportivilor de performanță, acum și pentru tine

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.