• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Salată de ceapă roșie – Perfectă pentru Cotletul de berbecuț (și nu numai)
Salate

Salată de ceapă roșie – Perfectă pentru Cotletul de berbecuț (și nu numai)

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe

Secretul acestei salate stă în echilibrul perfect între dulceața cepei roșii și gustul puternic al ridichii, care se completează reciproc și oferă o experiență gustativă de neuitat. De asemenea, este important să lăsăm salata să se odihnească înainte de servire, pentru a permite aromelor să se combine într-un mod armonios.

Salată de ceapă roșie (pentru Cotletul de berbecuț)

Salată de ceapă roșie (pentru Cotletul de berbecuț)

Recipe by vk

Această salată simplă și plină de prospețime aduce laolaltă două ingrediente-cheie: ceapa roșie marinată și ridichea crocantă și aromată, pentru a crea o explozie de arome și texturi pe care nu le vei uita prea curând.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • Pentru cotletul de berbecuț:
  • 6 6 bucăți cotlet de berbecuț

  • 30 ml 30 ulei de măsline

  • 4 4 căței usturoi

  • 2 2 crenguțe rozmarin

  • coajă rasă de lămâie

  • 2 2 linguri zeamă de lămâie

  • 1 1 linguriță Adjică sau ardei iute tocat mărunt

  • sare și piper

  • Pentru salata de ceapă roșie:
  • 3 3 cepe roșii

  • 3 3 ridichi mari

  • 6 6 fire ceapă verde

  • 25 ml 25 oțet de mere

  • 25 ml 25 ulei de fl. soarelui

  • 1 1 linguriță miere

  • 1 1 linguriță sirop de rodie

  • 4 g 4 sare

  • 1/2 1/2 linguriță piper

Directions

  • Pregătirea cotletului de berbec:
  • Puneți cotletul de berbec într-un castron tradițional românesc. Adăugați sare după gust pe ambele părți ale cotletului. Presărați piper după gust pe ambele părți ale cotletului. Adăugați ulei de măsline pe cotlet, pe ambele părți.
  • Rupeți câteva crenguțe de rozmarin și presărați-le peste cotlet. Adăugați puțină coajă de lămâie rasă pentru aromă. Stoarceți puțin suc de lămâie peste cotlet. Pisați 4 căței de usturoi și adăugați-i peste cotlet. Adăugați o linguriță de adjika sau un ardei iute tocat, dacă doriți un gust mai picant. Amestecați bine toate ingredientele pentru a acoperi cotletul uniform. Lăsați cotletul să se marineze timp de 10-15 minute.
  • Prepararea salatei de ceapă roșie și ridichi:
  • Tăiați 3 cepe roșii felii subțiri folosind o mandolină. Tăiați 4 ridichi mari în felii subțiri, la fel ca ceapa. Puneți ceapa și ridichile tăiate într-un bol.
  • Adăugați 5-6 fire de ceapă verde tăiate felii. Adăugați 20-25 ml de oțet de mere (9 grade) peste legume. Presărați un praf de piper și 3-4 grame de sare (sau după gust). Adăugați o lingură de miere (sau zahăr) și puțin sirop de rodie, dacă aveți. Turnați 20-30 ml de ulei de floarea soarelui peste legume. Amestecați bine toate ingredientele pentru a se marina uniform.
  • Gătirea cotletului de berbec:
  • Încălziți grătarul și ungeți-l cu puțină grăsime. Puneți cotletul de berbec pe grătar și gătiți-l timp de 3-4 minute pe fiecare parte. După ce l-ați întors, lăsați-l să se gătească pentru încă 3 minute sau până ajunge la gradul de gătire dorit. Lăsați cotletul să se odihnească jumătate din timpul cât l-ați gătit.
  • Servire:
  • Aranjați salata de ceapă roșie și ridichi pe un platou. Puneți cotletul de berbec gătit deasupra salatei. Serviți imediat.

Related Posts

Tu știai rețeta asta? Salată Cu Ciuperci, Maioneză Și Usturoi – Super Simplă

mai 22, 2025

Ridichi, Ceapă, Mărar – Salata perfectă pentru Friptură, e gata în 5 Minute

mai 20, 2025

Ai Urzici? Iată cum să faci cea mai sănătoasă și Gustoasă Salată de Urzici

mai 15, 2025

Salată de Avocado cu Pesmet Aromat – Ușor de făcut, greu de uitat

mai 8, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Fasole scăzută All In – Mâncărică de fasole – O combinație la care nu te așteptai 

Rețete pentru Iarnă

Marmeladă de Mere – Cum se face marmelada – Gem de Mere, ce îl tai la cuțit 

Marmeladă de mere sau mere marmeladă, alege denumirea care îți place! În videoclipul atașat, îți…

Salate

Salată de Sfeclă Roșie cu Cartof și Ou – Gust, Culoare și Sănătate

Cină / Prânz

Cea mai Bună Carne în Untură la Garniță – Carne de Porc și Carnați la Garniță

Mâncare de Paște

Tartă cu Smântână | Pască cu Smântână | Cum se Face Pasca cu Smântână

Prăjituri / Dulciuri

TIRAMISU REȚETA ORIGINALĂ CU OU | REȚETĂ TIRAMISU SPECIAL PENTRU COPII 

Cină / Prânz

Deliciul neașteptat al tartarului de salam crud uscat: O surpriză cu gust

Prăjituri / Dulciuri

Gogoși pufoase cu lingura – Cu câteva ingrediente simple și un minim efort, obții niște gogoși delicioase

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.