Secretul acestei salate stă în echilibrul perfect între dulceața cepei roșii și gustul puternic al ridichii, care se completează reciproc și oferă o experiență gustativă de neuitat. De asemenea, este important să lăsăm salata să se odihnească înainte de servire, pentru a permite aromelor să se combine într-un mod armonios.
Salată de ceapă roșie (pentru Cotletul de berbecuț)
Recipe by vkAceastă salată simplă și plină de prospețime aduce laolaltă două ingrediente-cheie: ceapa roșie marinată și ridichea crocantă și aromată, pentru a crea o explozie de arome și texturi pe care nu le vei uita prea curând.
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngredients
- Pentru cotletul de berbecuț:
6 6 bucăți cotlet de berbecuț
30 ml 30 ulei de măsline
4 4 căței usturoi
2 2 crenguțe rozmarin
coajă rasă de lămâie
2 2 linguri zeamă de lămâie
1 1 linguriță Adjică sau ardei iute tocat mărunt
sare și piper
- Pentru salata de ceapă roșie:
3 3 cepe roșii
3 3 ridichi mari
6 6 fire ceapă verde
25 ml 25 oțet de mere
25 ml 25 ulei de fl. soarelui
1 1 linguriță miere
1 1 linguriță sirop de rodie
4 g 4 sare
1/2 1/2 linguriță piper
Directions
- Pregătirea cotletului de berbec:
- Puneți cotletul de berbec într-un castron tradițional românesc. Adăugați sare după gust pe ambele părți ale cotletului. Presărați piper după gust pe ambele părți ale cotletului. Adăugați ulei de măsline pe cotlet, pe ambele părți.
- Rupeți câteva crenguțe de rozmarin și presărați-le peste cotlet. Adăugați puțină coajă de lămâie rasă pentru aromă. Stoarceți puțin suc de lămâie peste cotlet. Pisați 4 căței de usturoi și adăugați-i peste cotlet. Adăugați o linguriță de adjika sau un ardei iute tocat, dacă doriți un gust mai picant. Amestecați bine toate ingredientele pentru a acoperi cotletul uniform. Lăsați cotletul să se marineze timp de 10-15 minute.
- Prepararea salatei de ceapă roșie și ridichi:
- Tăiați 3 cepe roșii felii subțiri folosind o mandolină. Tăiați 4 ridichi mari în felii subțiri, la fel ca ceapa. Puneți ceapa și ridichile tăiate într-un bol.
- Adăugați 5-6 fire de ceapă verde tăiate felii. Adăugați 20-25 ml de oțet de mere (9 grade) peste legume. Presărați un praf de piper și 3-4 grame de sare (sau după gust). Adăugați o lingură de miere (sau zahăr) și puțin sirop de rodie, dacă aveți. Turnați 20-30 ml de ulei de floarea soarelui peste legume. Amestecați bine toate ingredientele pentru a se marina uniform.
- Gătirea cotletului de berbec:
- Încălziți grătarul și ungeți-l cu puțină grăsime. Puneți cotletul de berbec pe grătar și gătiți-l timp de 3-4 minute pe fiecare parte. După ce l-ați întors, lăsați-l să se gătească pentru încă 3 minute sau până ajunge la gradul de gătire dorit. Lăsați cotletul să se odihnească jumătate din timpul cât l-ați gătit.
- Servire:
- Aranjați salata de ceapă roșie și ridichi pe un platou. Puneți cotletul de berbec gătit deasupra salatei. Serviți imediat.