• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Sărățele crocante cu brânză și semințe
Sărbători de Iarnă

Sărățele crocante cu brânză și semințe

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Sărățele crocante cu brânză și semințe

Sărățele crocante cu brânză și semințe

Recipe by vk

Sărățelele sunt ideale pentru o gustare rapidă sau ca aperitiv la o petrecere. Ușor de făcut și extrem de delicioase, acestea vor fi cu siguranță apreciate de toți invitații dvs. Poftă bună!

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 650 g 650 făină de grâu

  • 500 g 500 de brânză sărată (telemea, caș sărat, brânză de burduf, etc)

  • 1 1 pliculeț praf de copt

  • 250 g 250 de smântână grasă

  • 250 g 250 de unt 82% grăsime, sau 250 untură curată de porc

  • 1 1 ou pentru uns pe deasupra

  • semințe de chimen, mac și susan

Directions

  • Într-un bol mare, amestecați făina cu untul, brânza sărată, praful de copt și chimenul.
  • Adăugați smântâna grasă și amestecați până când obțineți un aluat omogen, care nu este lipicios.
  • Împărțiți aluatul în două părți egale și formați două biluțe.
  • Înveliți biluțele în folie alimentară și lăsați-le să se odihnească în frigider.
  • Scoateți una dintre biluțe din frigider și întindeți-o pe un blat presărat cu făină.
  • Tăiați aluatul în fâșii sau forme dorite.
  • Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius.
  • Aranjați sărățelele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  • Ungeți sărățelele cu ou bătut și presărați semințe de susan, mac sau chimen deasupra.
  • Coaceți sărățelele în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 20 de minute sau până când devin aurii și crocante.

Recipe Video

Related Posts

Salată de cartofi cu pește – Nu vei mai mânca salate fără pește dacă vei încerca această rețetă

ianuarie 23, 2025

Kaiser fiert în coji de ceapă – Fără efort, cu multă aromă

ianuarie 23, 2025

Cârnați de casă – Rețeta mea secretă – Simplu de preparat și plini de savoare

ianuarie 16, 2025

O altfel de friptură – Ruladă de purcel cu mirodenii, o capodoperă culinară

ianuarie 16, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Friptură de Pui la ceaun cu Ceapă și Usturoi – Friptura Moldovenilor de Dietă

Ciorbă / Supă / Borș

Supă de Spanac Proaspăt Cules

Cină / Prânz

Ce Faci Din Cartofi și Pui? O Mâncărică de Cartofi cu Pui Fantastică

Salate

Salată de ceapă roșie – Perfectă pentru Cotletul de berbecuț (și nu numai)

Secretul acestei salate stă în echilibrul perfect între dulceața cepei roșii și gustul puternic al…

Post

O rețetă clasică, dar cu o twist modern – Pârjoluțe de varză (de post)

Prăjituri / Dulciuri

Negresă la tigaie – Nu Credeam Că Poți Face Așa Negresă – Și Nici Măcar Nu Folosești Cuptorul

Cină / Prânz

Cea mai Rapidă și Gustoasă Pizza de Casă cu Aluat Foietaj

Rețete pentru Iarnă

Compot de Perje – Gust intens și caramelizat, o rețetă din copilărie

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.