• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Sos Bechamel | Fond Alb | Rețeta Pas cu Pas | Piept de Rață cu Sos
Cină / Prânz

Sos Bechamel | Fond Alb | Rețeta Pas cu Pas | Piept de Rață cu Sos

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Sos Bechamel | Fond Alb | Rețeta Pas cu Pas | Piept de Rață cu Sos

Sos Bechamel | Fond Alb | Rețeta Pas cu Pas | Piept de Rață cu Sos

Recipe by vk

Această rețetă pas cu pas oferă o introducție detaliată în arta preparării sosului bechamel și a fondului, două elemente esențiale în bucătăria rafinată. Voi împărtăși expertiza culinară și tehnici detaliate pentru a te ajuta să obții rezultate excelente. Urmând acești pași, vei putea să îmbunătățești semnificativ calitatea preparatelor tale.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • Sosul Bechamel
  • 150 g 150 unt

  • 150 g 150 făină albă de grâu

  • 750 ml 750 lapte rece

  • 1/2 1/2 linguriță de piper alb

  • 1/2 1/2 linguriță de sare

  • Nucșoară proaspăt rasă sau pudrăproaspăt rasă sau pudră

  • Fond (Sos de Rață)
  • 2 2 piepți de rață

  • Cimbrișor și salvie proaspătă

  • 2 2 șalote

  • 200 ml 200 vin alb sec

  • 50-70 g 50-70 unt

  • Zeamă de lămâie

  • Sare și piper

Directions

  • Sos Bechamel
  • Începeți prin a topi untul într-o tigaie.
  • Adăugați făina peste untul topit, menținând focul la minim și amestecând continuu.
  • Adăugați treptat laptele rece, evitând formarea cocoloașelor.
  • Adăugați piperul alb, sarea și nucșoara, amestecând în continuu.
  • Gătiți până ce sosul devine fin și cremos, fără cocoloașe și gustul de făină dispare.
  • Se păstrează în frigider, acoperit cu folie stretch lipită de suprafața sosului pentru a preveni formarea crustei.
  • Fond (Sos de Rață)
  • Crestați pielea, asezați pieptul de rață într-o tigaie cu ulei rece și prăjiți-l 4-5 minute.
  • Continuați gătirea în cuptor la 180 de grade Celsius timp de 5-7 minute.
  • În timp ce pieptul de rață se odihnește, folosiți tigaia pentru a pregăti fondul. Adăugați șalota tocată, piper, sare și vinul alb sec. Lăsați să se reducă.
  • Adăugați untul și zeama de lămâie, gătind până când sosul devine cremos și emulsionat.

Recipe Video

Related Posts

Ce Faci Din Cartofi și Pui? O Mâncărică de Cartofi cu Pui Fantastică

mai 19, 2025

 Cel mai cel Pateu de pește – Nu-i chip să-i reziști

mai 13, 2025

Un Burrito? Un Kebab? O Lipie Cu Apucături Orientale!

mai 12, 2025

Pui și Leurdă – Cea mai bună Plăcintă cu pui și leurdă – Rețetă simplă

mai 6, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Ardei umpluți cu Orez și Ciuperci – Ardei gras umplut – Ia uitați ce bine arată… mi-nu-nat

Te invit să descoperi această rețetă de ardei umpluți fără carne și să îmi împărtășești…

Ciorbă / Supă / Borș

Ciorbă de Fasole cu Afumătură – Cea mai gustoasă ciorbă de fasole pe care am făcut-o în ultima vreme – Zeama asta de varză face minuni

O rețetă simplă de borș de fasole cu coaste afumate. Dacă urmezi fiecare pas cu…

Sărbători de Iarnă

Sărbători cu Sănătate și Echilibru! Cârnați afumați de vită și porc Mangalița

Pâine / Covrigi

Pâine tradițională cu maia și cartofi | Pâine pufoasă de casă

Cină / Prânz

Coaste de purcel (la cuptor) – Rețetă secretă pentru coaste cu un twist absolut delicios

Secretul acestei rețete stă în combinația unică de condimente, care pătrund și aromatizează fiecare fibră…

Cină / Prânz

Musaca de Cartofi, cu Spanac fără Carne – Un deliciu de la mic la mare

Cină / Prânz

Caltaboș de Casă Tradițional | Cum se Face Caltaboș de Casă | Rețetă Caltaboș

Cină / Prânz

Mâncărică de ardei copți, cu roșii și ceapă 

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.