• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Zacuscă de Vinete pentru Iarnă – Gustoasă și savuroasă – Metodă de Conservare Sigură
Rețete pentru Iarnă

Zacuscă de Vinete pentru Iarnă – Gustoasă și savuroasă – Metodă de Conservare Sigură

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe

În afară de rețeta de zacuscă de vinete, vei găsi și o metodă sigură de conservare, care îți va arăta cum să pregătești borcanele și cum să depozitezi zacusca în condiții de siguranță pentru iarnă. Mai jos am enumerat ingredientele necesare pentru o porție de zacuscă de vinete, iar pașii detaliați ai rețetei sunt explicați în videoclipul atașat.

Zacuscă de Vinete

Zacuscă de Vinete

Recipe by vk

Am pregătit o rețetă de zacuscă de vinete pentru iarnă absolut delicioasă. Această rețetă este potrivită pentru sezonul rece și merită să o încerci fără ezitare.

Print

Ingredients

  • 10-15 10-15 vinete vor rezulta aproximativ 3.5 – 4 kg (coapte, curățate, scurse și date prin mașină)

  • 40-50 40-50 gogoșari vor rezulta aproximativ 2.5 kg (copți, curățați, scurși și dați prin mașină)

  • 2 kg 2 ceapă

  • 1 1 lingură de piper boabe măcinat

  • 5-6 5-6 frunzulițe de dafin

  • 600 gr 600 pastă de tomate

  • 500 ml 500 ulei floarea-soarelui

  • 2- 2 1/2 2- 2 1/2 linguri de sare (sau după gust)

  • Opțional: pastă de ardei iute 2-3 linguri

Directions

  • Curățați și spălați 10-15 vinete.
  • Coaceți vinetele pe grătar sau în cuptor până când coaja se înmoaie și se înnegrește. Lăsați-le să se răcească apoi.
  • Tăiați 2 kg de ceapă în bucăți mici.
  • Tocați vinetele coapte și curățate în bucăți mici.
  • Tocați 40-50 de gogoșari cojiți și curățați de semințe.
  • Într-o oală mare, adăugați 1/2 litru de ulei de floarea soarelui și căliți ceapa la foc mic până devine sticloasă.
  • Adăugați 1-2 linguri de sare (sau după gust), 1 lingură de piper măcinat și 6 frunze de dafin în ceapă.
  • Adăugați 600 grame de pastă de tomate și amestecați bine cu ceapa.
  • Adăugați gogoșarii tocați și vinetele tocate, amestecând totul.
  • Lăsați să fiarbă la foc mic timp de cel puțin 1-1,5 ore, amestecând ocazional.
  • Sterilizați borcanele și capacul lor la cuptor.
  • Umpleți borcanele cu zacuscă fierbinte și sigilați-le imediat cu capacul.
  • Lăsați borcanele să se răcească sub o pătură sau un prosop gros.

Related Posts

Cireșată – Lichior aromat, echilibrat și delicios

mai 28, 2025

Cornată – Lichior fin cu gust aparte, preferatul doamnelor

mai 28, 2025

Nucata – Lichiorul din nuci verzi cu multiple beneficii

mai 28, 2025

Remediu natural SUPER eficient în lupta cu virozele și răceala – Absolut GENIAL

octombrie 24, 2024
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Mâncărică de linte roșie – Gata în doar 30 de minute

Cină / Prânz

Ostropel Oltenesc de iepure – Friptură de iepure cu usturoi – Gustoasă și savuroasă

Vă voi arăta pas cu pas cum să preparați o friptură de iepure cu usturoi…

Mâncare de Paște

Cum se Vopsesc Ouăle de Paște Natural [ROȘU, ALBASTRU, MARO, GALBEN, VERDE]

Cină / Prânz

Mușchiuleț suculent de purcel – O rețetă care va revoluționa modul în care privești carnea de porc

Prăjituri / Dulciuri

Remediu Natural Anti-Răceală și Gripă pe care TREBUIE să-l ști

Mâncare de Paște

Cel mai BUN dintre TOATE!? Cheesecake Ars San Sebastian

Prăjituri / Dulciuri

Prăjitură cu mac, inspirată de rețeta tradițională a turtei cu julfă – Este exact ceea ce cauți

Salate

Salată de vinete, cu Vinete Coapte la CUPTOR, cu Ceapă și Maioneză

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.