45 Vezi rețeta
Această rețetă de salată de ton este perfectă pentru un prânz sănătos și sățios. Combină gustul proaspăt al legumelor și fructelor cu textura bogată a tonului și cremozitatea maionezei, creând o experiență culinară plăcută și echilibrată.
Ingrediente
- 200-250 g ton (conservă)
- 1/2 salată
- 1/2 lămâie
- 1/2 ardei Kapia
- 50 g porumb
- 2-3 linguri de maioneză sau iaurt grecesc
- câteva feliute de măr
- 3-4 fire de ceapă
- 4 roșii cherry
- sare și piper după gust
Preparare
- Tăiați mărul în felii subțiri de 3-4 mm, apoi tăiați feliile în bastonașe și cubulețe mici. Lăsați coaja mărului pentru culoare și gust.
- Tăiați jumătate de ardei kapia în bastonașe și apoi în cubulețe mici.
- Tăiați codițele de ceapă verde în bucăți mici pentru a le folosi în dressing.
- Într-un bol, combinați ceapa verde, ardeiul capia, cubulețele de măr, maioneza, uleiul de ton, uleiul de susan (opțional), zeama de la jumătate de lămâie, sare și piper. Amestecați bine.
- Într-un bol mare, așezați frunzele de salată, adăugați roșiile cherry tăiate în patru, porumbul și tonul. Amestecați ușor și adăugați dressing-ul peste salată.