• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Cea mai Simplă și [CREMOASĂ] Rețetă de Paste – CACIO e PEPE
Cină / Prânz

Cea mai Simplă și [CREMOASĂ] Rețetă de Paste – CACIO e PEPE

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Cea mai Simplă și [CREMOASĂ] Rețetă de Paste - CACIO e PEPE

Cea mai Simplă și [CREMOASĂ] Rețetă de Paste – CACIO e PEPE

Recipe by vk

Aceste paste CACIO e PEPE, sunt geniale. Cremozitatea sosului e de zile mari. Reteta de paste fara ulei, e atat de gustoasa incat vei uimi pe toata lumea. Aceste paste cu piper si pecorino romano, un fel de branza de oi maturata italieneasca duce totul la alt nivel. Gustul acestei retete de paste este atat de fin, atat de aromat incat vei dori mereu sa mananci paste, facute in acest fel.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 500 g 500 paste

  • 130-150 g 130-150 Pecorino Romano

  • 1 1 lingură rasă de piper boabe

  • 1.5-2 l 1.5-2 apă la fiert

Directions

  • Într-o oală cu gura largă, pune apa să fiarbă. Adaugă o lingură rasă de sare după ce apa începe să fiarbă.
  • Adaugă 500 de grame de paste în apa fierbinte și amestecă în primul minut pentru a preveni lipirea. Fierbe pastele aproximativ 8 minute, până când sunt al dente.
  • Într-o tigaie separată, prăjește ușor boabele de piper pentru a deschide aromele. După prăjire, transferă piperul într-un mojar și strivește-l ușor, fără să-l mărunțești complet.
  • Transferă piperul mărunțit într-o cratiță. Adaugă aproximativ 200 ml de apă în care au fiert pastele. Lasă amestecul să fiarbă până se formează un sos.
  • Adaugă pastele al dente în sos și amestecă bine. Dacă e necesar, adaugă încă 100 ml de apă de la paste pentru cremozitate.
  • În ultimul minut de gătire, adaugă brânza Pecorino Romano rasă (aproximativ 120 de grame) și mai adaugă puțină apă de la paste pentru a atinge consistența dorită.
  • Oprește focul și lasă preparatul să se odihnească pentru câteva secunde. Servește pastele imediat, adăugând, dacă dorești, parmezan ras și piper proaspăt măcinat deasupra.

Recipe Video

Related Posts

Tocăniță de Inimi la Wok – Fragede de le mănânci cu buzele

iunie 12, 2025

Constantin și experimentele lui – Foi Crocante, Salată Fresh, Ou Moale – Mic dejun Delicios

iunie 10, 2025

Chiftele cu carne și cartofi noi la cuptor – Fără OU sau PESMET 

iunie 5, 2025

Totul Într-o Tavă – Pui Rumenit cu Legume Coapte, Fără Bătaie De Cap

iunie 3, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Post

Mâncare Rapidă cu ARDEI, Salată de Ardei Copți – Ardei GRAS și Ardei Kapia

Cină / Prânz

Rețetă Rapidă de Post – o Mâncărică de Urzici CREMOASĂ cu Super GUST

Cină / Prânz

Constantin și experimentele lui – Foi Crocante, Salată Fresh, Ou Moale – Mic dejun Delicios

Cină / Prânz

Fasole scăzută – Fasole cu ciolan afumat | Iahnie de fasole cu buturel afumat 

Cină / Prânz

Ostropel cu carne de VIȚEL – Rețetă inedită

Prăjituri / Dulciuri

Cea Mai Ușoară Plăcintă Cu Brânză – 3 Pași Simpli, Rezultat Delicios

Prăjituri / Dulciuri

Cea mai simplă Prăjitură cu Nucă – Prăjitură cu nucă, cremă Caramel și Glazură de Ciocolată

Pot afirma cu încredere că aceasta este cea mai simplă și rapidă prăjitură cu nucă…

Salate

Tu știai rețeta asta? Salată Cu Ciuperci, Maioneză Și Usturoi – Super Simplă

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.