• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Chiftele de Cartofi [de POST] cu Ciuperci
Cină / Prânz

Chiftele de Cartofi [de POST] cu Ciuperci

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Chiftele de Cartofi [de POST] cu Ciuperci

Chiftele de Cartofi [de POST] cu Ciuperci

Recipe by vk

Nu se poate concepe un post fără aceste chiftele de cartofi cu ciuperci. Sunt, fără îndoială, cele mai delicioase pârjoale de cartofi pe care le vei gusta vreodată, iar adăugarea de ciuperci le transformă într-o opțiune nemaipomenit de potrivită.

Print

Ingredients

  • 2 kg 2 cartofi

  • 50 gr 50 morcov dat pe răzătoarea mică

  • 50 gr 50 ceapă tocată

  • 150 gr 150 ciuperci făcute la abur/fierte sau la conservă

  • 4 fire 4 usturoi verde

  • 4 fire 4 ceapă verde

  • 1 1 linguriță de piper sau după gust

  • 2 2 linguriță de sare sau după gust

  • 1/4 1/4 nucșoară proaspăt rasă, sau pudră

  • 1 1 legătură de mărar verde

  • 1 1 legătură de pătrunjel verde

  • 150 ml 150 ulei de floarea soarelui

  • 150 gr 150 făină/gris/amidon/semolă

Directions

  • Preparare Ciuperci:
  • Fierbe sau aburește ciupercile timp de 30 de minute.
  • Tocă ciupercile mărunt.
  • Într-o tigaie, adaugă 10-15 ml ulei și călește jumătate de ceapă tocată și un morcov mic ras.
  • Adaugă sare, piper, și ciupercile tocate.
  • Gătește 2-3 minute pentru a carameliza ciupercile.
  • Adaugă ceapă și usturoi tocate și gătește încă 2 minute.
  • Fierbe 6 cartofi, apoi rade 3 pe răzătoarea mare și 3 pe cea mică.
  • Adaugă piper, sare, nucșoară, cimbru uscat, mărar și pătrunjel tocat, și ciupercile gătite.
  • Amestecă bine.
  • Adaugă 100-150 grame de făină la amestecul de cartofi și ciuperci.
  • Formează chifteluțele, umezindu-ți mâinile cu apă rece.
  • Într-o tigaie, încinge 100 ml ulei de floarea-soarelui.
  • Prăjește chifteluțele 3 minute pe fiecare parte până când se formează o crustă aurie.

Recipe Video

Related Posts

Tocăniță de Inimi la Wok – Fragede de le mănânci cu buzele

iunie 12, 2025

Constantin și experimentele lui – Foi Crocante, Salată Fresh, Ou Moale – Mic dejun Delicios

iunie 10, 2025

Chiftele cu carne și cartofi noi la cuptor – Fără OU sau PESMET 

iunie 5, 2025

Totul Într-o Tavă – Pui Rumenit cu Legume Coapte, Fără Bătaie De Cap

iunie 3, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Steak Vită | Vită Medium Rare | Reverse Searing | Antricot la Tigaie | Vită la Cuptor

Rețete de slăbit

Cea mai Delicioasă SALATĂ de OU [APERITIV] 

Cină / Prânz

Rețetă cu pește – Sigur nu ai mâncat așa ceva – Rețetă Lasagna cu sos Bechamel 

Post

Tigaie picantă cu ciuperci – DE POST – O masă ușoară și delicioasă

Prăjituri / Dulciuri

Prăjitură divină fără coacere – Rapidă și delicioasă

Nu mai e nevoie să stai ore în șir în bucătărie, deoarece această delicatesă se…

Cină / Prânz

Pate de dovlecei – O rețetă pe cât de simplă, pe atât de surprinzător de gustoasă

Prăjituri / Dulciuri

Ecler fără coacere – Desert delicios și spectaculos, cu gust de Raffaello

Cină / Prânz

Secretele celor mai apetisante Ouă Umplute – 5 variante de decor și trucuri

Astăzi vom descoperi toate secretele celor mai apetisante Ouă Umplute! 🥚🐣 Cu 5 variante de…

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.