130 Vezi rețeta
O rețetă de ciorbă de fasole boabe, extraordinar de bună, ușor de făcut și, credeți-mă, nu ai cum să nu te bucuri de post cu asemenea borș de fasole.
Dacă vrei să adaugi și mai multă savoare, pune afumătură la fasole și vei obține o ciorbă de fasole cu afumătură, extrem de gustoasă!
Dacă vrei să adaugi și mai multă savoare, pune afumătură la fasole și vei obține o ciorbă de fasole cu afumătură, extrem de gustoasă!
Ingrediente
Ingrediente ciorbă de fasole:
- 200 g de fasole uscată (hidratată peste noapte în apă)
- 2 cepe medii
- 1/4 rădăcină țelină
- 3 tije apio (țelină tulpină)
- 4 morcovi medii
- 1/2 linguriță piper boabe
- 1 frunzuliță de dafin
Pentru borșul de fasole (pregătirea):
- 2 cepe mari
- 4-5 felii dintr-o țelină rădăcină, tăiată în cubulețe
- 2-3 tije apio, (țelină tulpină)
- 30 ml ulei floarea soarelui
- 2 ardei kapia, mare
- 2 morcovi medii
- 2 roșii mari
- 0,5 L suc de roșii (sau 50 gr pastă de tomate)
- 1 linguriță de sare
- 1 linguriță boia de ardei
- 1/2 linguriță piper proaspăt măcinat
- 1 legătură de leuștean verde
- 1 legătură de pătrunjel verde
- 1-2 bucăți pătrunjel rădăcină
- 1 crenguță de cimbru
- 0,5-1 L borș acru
Preparare
- Fierbeți fasolea în apă cu legumele și condimentele (apio, pătrunjel rădăcină, cepe, morcovi, țelină, boabe de piper, frunză de dafin) pentru a obține o supă bogată de legume.
- După fierbere, separați fasolea de supă.
- Tocați ardeii roșii, morcovii, țelina, pătrunjelul rădăcină și tulpinile de țelină în cubulețe.
- Tăiați cepele mărunt și roșiile în cubulețe mai mari.
- Într-o oală mare, căliți cepele în ulei, apoi adăugați restul legumelor tăiate, boia de ardei și sucul de roșii.
- Adăugați fasolea și supa de legume înapoi în oală.
- Aduceți la fierbere și adăugați cimbru, pătrunjel și leuștean.
- Ajustați cu borș acru, sare și piper după gust.
- Lăsați să fiarbă timp de 10 minute, apoi serviți cu ardei iute și ceapă pentru un plus de savoare.