• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Creveți aromatizați în sos de unt și vin – Aroma mării la tine în farfurie
Cină / Prânz

Creveți aromatizați în sos de unt și vin – Aroma mării la tine în farfurie

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Creveți aromatizați în sos de unt și vin - Aroma mării la tine în farfurie

Creveți aromatizați în sos de unt și vin – Aroma mării la tine în farfurie

Recipe by vk

Această rețetă de creveți în sos de unt este perfectă pentru o cină specială sau când vrei să te răsfeți cu ceva deosebit de delicios. Este o adevărată “dragoste la prima degustare” și cu siguranță te va cuceri pe tine și pe invitații tăi.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 1 kg 1 creveți

  • 1 1 căciulie de usturoi

  • 3 3 legături pătrunjel

  • 200 ml 200 vin rose sec

  • 1 1 lămâie

  • 170 g 170 unt

  • 50-60 ml 50-60 ulei de măsline

  • 3 g 3 sare

  • 1 1 vârf linguriță piper

Directions

  • Încălzește 50-60 ml de ulei de măsline într-o cratiță cu gura largă pe foc mediu.
  • Adaugă aproximativ 1 kg de creveți (calibrul 16-20, curățați) în cratiță. Lasă-i să se prăjească până când încep să capete o culoare roz și să se rumenească ușor.
  • Toacă fin o căciulie de usturoi. Rezervă doi căței pentru final și adaugă restul peste creveți. Călește usturoiul împreună cu creveții până când acesta devine aromat.
  • Adaugă 250 ml de vin alb sau rose demisec și lasă să se reducă până când alcoolul se evaporă, lăsând în urmă doar aroma și dulceața vinului.
  • Stoarce sucul unei lămâi întregi peste creveți și lasă să se gătească încă un minut.
  • Condimentează cu sare și piper proaspăt râșnit după gust.
  • Redu focul la minim și adaugă 170-200 g de unt, amestecând până când sosul devine cremos și untul este complet încorporat.
  • Toacă fin pătrunjelul verde și rade cei doi căței de usturoi rezervați anterior. Adaugă pătrunjelul și usturoiul în sos și amestecă bine. Oprește focul.
  • Servește creveții calzi, ideal alături de pâine proaspătă pentru a absorbi sosul delicios.

Recipe Video

Related Posts

Tocăniță de Inimi la Wok – Fragede de le mănânci cu buzele

iunie 12, 2025

Constantin și experimentele lui – Foi Crocante, Salată Fresh, Ou Moale – Mic dejun Delicios

iunie 10, 2025

Chiftele cu carne și cartofi noi la cuptor – Fără OU sau PESMET 

iunie 5, 2025

Totul Într-o Tavă – Pui Rumenit cu Legume Coapte, Fără Bătaie De Cap

iunie 3, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Prăjituri / Dulciuri

Rețetă uluitoare de Gogoșele cu topping de ciocolată – amintiri din vacanță

Cină / Prânz

Fritatta – Omletă cu cartofi prăjiți, parmezan și legume – Rețetă deosebită

Frittata cu cartofi prăjiți, parmezan și legume reprezintă, fără îndoială, o omletă deosebită.

Rețete pentru Iarnă

Gogonele murate în oțet – Gogonele feliate, gata de savurat în doar 24 ore

Nu este o glumă când îți spun că aceste gogonele feliate și murate în oțet…

Prăjituri / Dulciuri

Remediu Natural Anti-Răceală și Gripă pe care TREBUIE să-l ști

Cină / Prânz

Ostropel de Pui cu Usturoi și Mămăligă | Mâncarică de Pui cu Usturoi | Rețetă Ostropel

Rețete pentru Iarnă

Gogoșari în Sos de Bulion – Rețetă pentru Iarnă – Gogoșari în Sos de Roșii

Ce ar fi iarna fără delicatese? Haideți să vorbim despre acești gogoșari în sos de…

Ciorbă / Supă / Borș

Supă de Legume pentru slăbit –  Îți încântă simțurile, îți accelerează metabolismul și stimulează arderea grăsimilor

Cină / Prânz

Paste Aglio Olio e Peperoncino, Paste cu Usturoi, Ulei și Ardei Iute

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.