Cum să pui Tarhon pe Iarnă – 3 Variante + Infuzie de Tarhon pentru Imunitate

by Șef Paul Constantin

Tarhonul este o plantă cu dublu rol, unul medical, deoarece este folosit ca adjuvant în diferite probleme medicale, și unul culinar, deoarece este considerat una dintre primele zece plante aromatice. Această plantă se potrivește în diverse rețete precum ciorba de tarhon, supa de tarhon, ciorba de fasole, iahnia de fasole, dar și în preparate mai fine cu carne de pasăre, pește, și lista poate continua.

Vezi rețeta
Îți voi arăta cum să pui tarhon pentru iarnă în trei variante și cum eu pregătesc infuzie de tarhon pentru întărirea imunității. Trei modalități de conservare a tarhonului, fiecare cu arome distincte. Ingredientele pentru tarhonul marinat la borcan sunt enumerate mai jos, în descriere, iar rețeta detaliată pentru conservarea tarhonului este prezentată pas cu pas în videoclipul atașat.
Porții 4 servings
Pregătire 30 minutes
Gătire 40 minutes
Calorii 300

Ingrediente
  

  • Tarhon
  • 1 gr de sare la 10 grame de tarhon
  • Oțet de 9 grade.

Preparare
 

Tarhon uscat:
  1. Spălați tarhonul în apă curată.
  2. Alegeți frunzele de pe tulpină și aranjați-le pe șervete de bucătărie.
  3. Lăsați-le să se usuce la aer într-un loc bine ventilat.
  4. După ce s-au uscat, puteți răzui frunzele de pe tulpină, dacă doriți, și le puteți pune într-un recipient etanș pentru păstrare.
Tarhon la congelator:
  1. Spălați tarhonul și alegeți frunzele.
  2. Așezați frunzele într-o pungă de congelator și încercați să îndepărtați cât mai mult aer din pungă.
  3. Congelați tarhonul pentru a-l păstra.
Tarhon marinat:
  1. Spălați tarhonul și mărunțiți-l.
  2. Adăugați sare în proporție de aproximativ 20 de grame pentru fiecare 200 de grame de tarhon mărunțit.
  3. Amestecați bine tarhonul cu sarea și lăsați-l să-și lase sucul timp de aproximativ 5 minute.
  4. Puneți tarhonul mărunțit și sarea în borcane de sticlă.
  5. Adăugați o cantitate de oțet din vin de 9 grade până aproape de buza borcanului.
  6. Strângeți bine capacul borcanului și păstrați-l în frigider timp de cel puțin o săptămână înainte de a-l folosi.
Infuzie de tarhon:
  1. Puneți într-o cană cu apă fierbinte 3-4 vârfuri de tarhon proaspăt sau uscat.
  2. Adăugați o felie de lămâie și stoarceți puțin suc de lămâie în cană.
  3. Adăugați aproximativ 2 lingurițe de miere.
  4. Amestecați bine și acoperiți cana cu un capac.
  5. Lăsați ceaiul să infuzeze timp de aproximativ 5 minute.
  6. Strecurați ceaiul și savurați-l.

Printeaza / Salveaza reteta ca PDF

Loading…

Related Posts

Leave a Comment

Recipe Rating




Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.