Dovlecel pane în crustă crocantă – Un singur ingredient pui și face diferența
Recipe by vkAzi vă aducem o rețetă care o să vă lase gura apă: Dovlecel pane în CRUSTĂ CROCANTĂ. Este o rețetă rapidă, ușoară și perfectă pentru a transforma dovleceii într-o gustare absolut delicioasă! Acești dovlecei pane sunt ideali ca aperitiv, garnitură sau gustare sănătoasă. Poftă bună!
Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
2 2 dovlecei medii
200 g 200 făină de grâu
200 g 200 pesmet sau panko
50 g 50 parmezan
3 3 ouă
1 l 1 ulei pentru prăjire
4-5 g 4-5 sare
2-3 g 2-3 piper
Directions
- Tăiați dovleceii proaspeți în felii subțiri. Pregătiți un amestec din făină albă, pesmet sau panko și parmezan ras.
- Tăvăliți feliile de dovlecel prin făină, asigurându-vă că sunt acoperite uniform. Scufundați feliile într-un bol cu ou bătut pentru a le face lipicioase. Tăvăliți feliile prin amestecul de pesmet și parmezan ras, presând ușor pentru a asigura prinderea crustei.
- Încălziți uleiul într-o tigaie până devine bine încins. Prăjiți dovleceii până devin aurii și crocanți.