• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Fasole Bătută – Cremoasă și tare gustoasă – Fasole făcăluită
Cină / Prânz

Fasole Bătută – Cremoasă și tare gustoasă – Fasole făcăluită

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe

Astfel, vă prezint o nouă rețetă de fasole, ușor de preparat și fără carne, fiind ideală în perioadele de post, dar și în alte ocazii.

Fasole Bătută

Fasole Bătută

Recipe by vk

De această dată, am preparat fasole bătută, denumită și “făcăluită” în Moldova, o rețetă cunoscută și sub numele de icre de fasole. Ingrediente necesare pentru prepararea fasolei bătute sunt detaliate mai jos, iar modul de preparare pas cu pas al icrelor de fasole este explicat în videoclipul atașat.

Print

Ingredients

  • 600 gr 600 fasole gata fiartă sau de la conservă

  • 150-200 ml 150-200 apă pentru a reîncălzi fasolea

  • 2-3 2-3 cepe medii

  • 100-150 ml 100-150 ulei fl. soarelui pentru călirea cepei

  • 50-100 ml 50-100 ulei extra, pentru a oferi cremozitate la fasolea bătută

  • 2 2 linguri de pastă de tomate, sau bulion de roșii (pentru cine dorește)

  • 6-8 6-8 căței de usturoi

  • 1/2 1/2 linguriță de boia dulce/iute

  • 1 1/2 1 1/2 linguriță de sare sau după gust

  • 1/4 1/4 linguriță de piper sau după gust

Directions

  • Începe prin a toca 3 cepe mărunt.
  • Încălzește 150 ml de ulei de floarea soarelui într-o cratiță, adaugă ceapa și o linguriță și jumătate de sare.
  • Adaugă 10-15 ml de apă și lasă ceapa să se soteze la foc mic pentru 10-20 de minute, amestecând ocazional.
  • Pune 600 de grame de fasole fiartă într-o oală.
  • Adaugă 200 ml de apă și lasă la foc minim pentru a se încălzi, având grijă să nu o arzi.
  • Adaugă 2 linguri de pastă de tomate și un vârf de piper la ceapa sotată, amestecând bine.
  • Închide focul și adaugă o jumătate de linguriță de boia de ardei dulce.
  • Transferă ceapa preparată peste fasolea încălzită.
  • Adaugă 8 căței de usturoi mărunțiți.
  • Mixează totul împreună, adăugând treptat 100 ml de ulei pentru a obține o consistență cremoasă.

Notes

  • Asigură-te că fiecare pas este realizat cu atenție și la foc adecvat pentru a evita prăjirea sau arderea ingredientelor.

Related Posts

Tocăniță de Inimi la Wok – Fragede de le mănânci cu buzele

iunie 12, 2025

Constantin și experimentele lui – Foi Crocante, Salată Fresh, Ou Moale – Mic dejun Delicios

iunie 10, 2025

Chiftele cu carne și cartofi noi la cuptor – Fără OU sau PESMET 

iunie 5, 2025

Totul Într-o Tavă – Pui Rumenit cu Legume Coapte, Fără Bătaie De Cap

iunie 3, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Prăjituri / Dulciuri

Chec pufos cu Lămâie – Pur și simplu un deliciu – Merită să încercați rețeta

Îți prezint o rețetă de chec pufos cu lămâie, suficient pentru a umple două tăvi.…

Cină / Prânz

Pâine Pizza – Super Pufoasă, se topește-n Gură

Prăjituri / Dulciuri

Prăjitură cu Iaurt și Vișine – Fină și Pufoasă, Simplă și Delicioasă

Cină / Prânz

Fish and Chips | MACROU PANE | REȚETE CU MACROU| CARTOFI CU PEȘTE

Rețete pentru Iarnă

Zacuscă de Fasole boabe – Zacuscă cu fasole pentru Iarnă – Pur și simplu un deliciu

Am pregătit o rețetă pas cu pas pentru zacuscă cu fasole boabe, perfectă pentru a…

Cină / Prânz

Tocană de burtă cu afumătură și cârnați – O combinație care te va face să uiți de orice altă mâncare

Rețete pentru Iarnă

Gogonele murate – Gogonele în Saramură – Rețetă pentru Iarnă

Împărtășesc cu tine o rețetă absolut delicioasă de gogonele în saramură, perfectă pentru a fi…

Cină / Prânz

Dovlecel scăzut – Mâncărică de dovlecel cu smântână ca la bunica 

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.