Focaccia de Casă cu Măsline: Secretul Gustului Autentic Italian la Tine Acasă

by Șef Paul Constantin
Vezi rețeta
Pregătirea acestei minunate focaccia este o călătorie culinară ce vă va trezi simțurile și vă va umple bucătăria de arome îmbietoare. Vă voi arăta pas cu pas cum să obțineți o pâine focaccia moale și pufoasă, cu o crustă aurie și crocantă. Vom folosi ingrediente simple și proaspete, așa cum se cuvine în orice rețetă italiană tradițională.
Porții 4 servings
Pregătire 30 minutes
Gătire 40 minutes
Calorii 300

Ingrediente
  

Pentru premix:
  • 300 ml apă
  • 5 g drojdie uscată
  • 5 g zahăr
  • 300 g făină
Pentru focaccia:
  • 500 ml apă
  • 1 kg făină
  • 20 g sare
  • 100 g făină grâu dur
  • 3 căței de usturoi
  • 2-3 crenguțe rozmarin
  • 60 g măsline
  • 30-40 ml ulei de măsline

Preparare
 

  1. Amestecați 300 ml apă cu 5 grame drojdie și 5 grame zahăr. Adăugați 300 grame de făină și amestecați până obțineți un aluat moale. Lăsați la odihnit 20 de minute, apoi refrigerati pentru 24-48 ore.
  2. Scoateți premixul din frigider. Adăugați restul de 1 kg de făină și 100 grame de făină din grâu dur. Adăugați 20 grame de sare și amestecați într-un mixer sau manual pentru aproximativ 20 de minute până obțineți un aluat elastic.
  3. Ungeți o tavă cu ulei de măsline și întindeți aluatul în tavă. Lăsați aluatul să crească în tavă pentru aproximativ o oră.
  4. Presărați usturoi mărunțit, rozmarin și măsline peste aluat. Adăugați și alte topping-uri după preferințe.
  5. Coaceți focaccia la 180 de grade Celsius timp de 75-80 de minute până devine aurie și crocantă.

Reteta Video

Printeaza / Salveaza reteta ca PDF

Loading…

Related Posts

Leave a Comment

Recipe Rating




Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.