
Inele de măr în foietaj
Recipe by Constantin Șef PaulPentru un desert rapid și delicios, încearcă rețeta de inele de măr în foietaj! Merele crocante învelite în aluat pufos sunt perfecte pentru o gustare, un mic dejun special sau pentru a impresiona musafirii. Servește-le călduțe, cu sos caramel sau înghețată. Succesul e garantat!
Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
1 1 pachet aluat de foietaj
3 3 mere mari, dulci
150 g 150 zahăr
3 3 pliculețe zahăr vanilinat
1 1 linguriță scorțișoară
1 1 ou
1 1 praf de sare
Directions
- Curăță merele de coajă. Scoate cotoarele folosind o unealtă specială pentru scos cotorul. Taie merele în felii cu grosimea de aproximativ 8 mm, formând inele.
- Amestecă 150 g de zahăr cu 3 pliculețe de zahăr vanilat și o linguriță rasă de scorțișoară.
- Deschide aluatul foietaj și taie fâșii de aproximativ 2 cm lățime.
- Treci fiecare inel de măr prin amestecul de zahăr și scorțișoară pentru a-l acoperi uniform.
- Înfășoară fiecare inel cu o fâșie de aluat, trecând aluatul prin gaura din mijloc până când este complet acoperit.
- Așază inelele într-o tavă. Bate bine un ou cu un vârf de sare și unge inelele pe deasupra.
- Preîncălzește cuptorul la 180°C cu căldură de jos și de sus. Coace inelele timp de 30-40 de minute sau până când aluatul capătă o culoare aurie.
- După coacere, lasă-le să se răcească ușor și apoi sunt gata de servit.