Close Menu
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook X (Twitter) Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Inele de măr în foietaj –  I-am cucerit pe toți cu această rețetă delicioasă
Prăjituri / Dulciuri

Inele de măr în foietaj –  I-am cucerit pe toți cu această rețetă delicioasă

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Inele de măr în foietaj

Inele de măr în foietaj

Recipe by Constantin Șef Paul

Pentru un desert rapid și delicios, încearcă rețeta de inele de măr în foietaj! Merele crocante învelite în aluat pufos sunt perfecte pentru o gustare, un mic dejun special sau pentru a impresiona musafirii. Servește-le călduțe, cu sos caramel sau înghețată. Succesul e garantat!

Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 1 1 pachet aluat de foietaj

  • 3 3 mere mari, dulci

  • 150 g 150 zahăr

  • 3 3 pliculețe zahăr vanilinat

  • 1 1 linguriță scorțișoară

  • 1 1 ou

  • 1 1 praf de sare

Directions

  • Curăță merele de coajă. Scoate cotoarele folosind o unealtă specială pentru scos cotorul. Taie merele în felii cu grosimea de aproximativ 8 mm, formând inele.
  • Amestecă 150 g de zahăr cu 3 pliculețe de zahăr vanilat și o linguriță rasă de scorțișoară.
  • Deschide aluatul foietaj și taie fâșii de aproximativ 2 cm lățime.
  • Treci fiecare inel de măr prin amestecul de zahăr și scorțișoară pentru a-l acoperi uniform.
  • Înfășoară fiecare inel cu o fâșie de aluat, trecând aluatul prin gaura din mijloc până când este complet acoperit.
  • Așază inelele într-o tavă. Bate bine un ou cu un vârf de sare și unge inelele pe deasupra.
  • Preîncălzește cuptorul la 180°C cu căldură de jos și de sus. Coace inelele timp de 30-40 de minute sau până când aluatul capătă o culoare aurie.
  • După coacere, lasă-le să se răcească ușor și apoi sunt gata de servit.

Related Posts

Cremă de Zahăr Ars… Fără Zahăr Ars?!

iunie 16, 2025

Clătite la Cuptor cu Scorțișoară – Atât de bune că nu mai ai poftă de altceva

iunie 10, 2025

Bunica Tinca mă învață să fac rețeta ei de Plăcinte cu brânză 

mai 29, 2025

Cremă de Cafea pentru Vară – Ușor de Făcut, Imposibil de Uitat

mai 26, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Ciorbă / Supă / Borș

Ciorbă de Potroace [CIORBA MAHMURELII] | Ciorbă din CIOPOTĂI cu Moare

Post

Halva de post – Un desert clasic, dulce și simplu de preparat

Cină / Prânz

Cartofi Carbonara cu Guanciale și Pecorino

Prăjituri / Dulciuri

Budincă de Orez fără zahăr – Îmbogățită cu compot de mere și stafide

Prăjituri / Dulciuri

Prăjitură cu GRIȘ ȘI MĂR | Plăcintă cu Mere FĂRĂ ALUAT | Tartă cu Mere cu BLAT USCAT

Prăjituri / Dulciuri

Gogoși [ ARICI ] – SIGUR NU AI MÂNCAT AȘA CEVA

Cină / Prânz

Cea mai bună varză dulce călită – Varză Călită de Post – E fantastic de gustoasă…

Varza proaspătă gătită alături de legume, pre-tratate termic, și condimentate corespunzător, se combină armonios pentru…

Post

Salată de Fasole | Rețete de slăbit | Rețete cu Fasole

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.