Jerbo – Bomboane de casă

by Șef Paul Constantin
Vezi rețeta
Aceste bombonele reprezintă o rețetă perfectă pentru sărbători sau pentru a oferi un dulce special familiei și prietenilor. Poți ajusta nivelul de dulceață după preferințe, fie prin alegerea tipului de ciocolată, fie prin adăugarea de zahăr sau miere în compoziție.
Porții 4 servings
Pregătire 30 minutes
Gătire 40 minutes
Calorii 300

Ingrediente
  

  • 200 g biscuiți clasici
  • 100 g biscuiți dulci
  • 300 g miez de nucă
  • 400 g gem de caise
  • 160 g ciocolată neagră

Preparare
 

  1. Mărunțește biscuiții până ajung la consistența miezului de nucă.
  2. Adaugă miezul de nucă mărunțit peste biscuiți și amestecă bine.
  3. Începe cu o cantitate mai mare de gem (circa 150-200g), apoi adaugă treptat până obții consistența dorită. Ajustează dulceața după gust.
  4. Frământă bine compoziția și formează biluțe rotunde. Pune-le pe o tavă acoperită cu hârtie de copt.
  5. Topește ciocolata în cuptorul cu microunde.
  6. Folosește un bat de frigărui pentru a înțepa fiecare biluță și treci-le prin ciocolata topită. Lasă-le să se scurgă, apoi așază-le înapoi pe tavă.
  7. Pune bombonelele la frigider pentru circa 10 minute, până se întărește ciocolata.
  8. Folosește o pungă de plastic pentru a decora bombonelele cu ciocolată topită, creând dungi sau alte modele pe suprafața lor.
  9. Lasă bombonelele la frigider încă 10 minute pentru a se întări complet ciocolata.

Reteta Video

Printeaza / Salveaza reteta ca PDF

Loading…

Related Posts

Leave a Comment

Recipe Rating




Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.