• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Mâncărică de cartofi – de post | Mâncărică de cartofi fără carne | Tocaniță de cartofi
Cină / Prânz

Mâncărică de cartofi – de post | Mâncărică de cartofi fără carne | Tocaniță de cartofi

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Mâncărică de cartofi - de post | Mâncărică de cartofi fără carne | Tocaniță de cartofi

Mâncărică de cartofi – de post | Mâncărică de cartofi fără carne | Tocaniță de cartofi

Recipe by vk

Dacă până acum considerai mâncărica de cartofi de post, ceva fără prea mult gust, am să îți arăt pas cu pas cum se face mâncărica de cartofi fără carne, dar cu gust!

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 1.5 kg 1.5 cartofi

  • 3-4 3-4 cepe medii

  • 4 4 caței de usturoi

  • 30-40 ml 30-40 ulei fl. soarelui

  • 1.5 kg 1.5 de roșii sau 3-4 linguri de pastă de tomate diluate într-un litru de apă sau un litru de suc de roșii

  • 2 2 ardei grași

  • 3 3 morcovi medii

  • 2 2 frunzulițe de dafin (opțional)

  • 1 1 legătura de pătrunjel

  • sare și piper după gust

Directions

  • Curățați și spălați bine cartofii. Tăiați-i în bucăți potrivite, nu prea mici, astfel încât să nu se dezintegreze în timpul gătirii.
  • Într-o oală mare, încălziți uleiul la foc mediu și adăugați cățeii de usturoi zdrobiți și lăsați-i să sfârâie ușor în ulei pentru a elibera aroma lor.
  • Adăugați cartofii în oală și amestecați bine pentru a-i acoperi cu uleiul aromat.
  • Lăsați cartofii să se prăjească ușor la suprafață pentru a le carameliza zaharurile și amidonul, ceea ce va adăuga adâncimea aromei.
  • Adăugați ceapa tocată și morcovii în oală și amestecați bine. Se lasă ceapa să se înmoaie și să se caramelizeze ușor.
  • Adăugați cubulețele de ardei și amestecați ingredientele.
  • În loc să adăugați apă, turnați roșiile (sau sucul de roșii diluat) peste cartofi și amestecați bine. Lăsați totul să fiarbă molcom până când cartofii și roșiile se gătesc și se omogenizează.
  • Gustați și ajustați cu sare și piper după gust.
  • Adăugați pătrunjelul verde tocat pentru a adăuga aromă și aspect.
  • Servește mâncarea de cartofi caldă, alături de castraveții murați, dacă dorești.

Recipe Video

Related Posts

Tocăniță de Inimi la Wok – Fragede de le mănânci cu buzele

iunie 12, 2025

Constantin și experimentele lui – Foi Crocante, Salată Fresh, Ou Moale – Mic dejun Delicios

iunie 10, 2025

Chiftele cu carne și cartofi noi la cuptor – Fără OU sau PESMET 

iunie 5, 2025

Totul Într-o Tavă – Pui Rumenit cu Legume Coapte, Fără Bătaie De Cap

iunie 3, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Fish and Chips | MACROU PANE | REȚETE CU MACROU| CARTOFI CU PEȘTE

Prăjituri / Dulciuri

Galatopita – Cea mai bună Prăjitură de Griș cu Lapte

Ovo-Lacto-Vegetarian

Plăcinte cu brânză, Rețeta SIMPLĂ de Plăcintă cu Brânză Sărată cu Ceapă și Mărar

Prăjituri / Dulciuri

Cele mai Fine Clătite | Rețetă Clătite Pufoase | Clătite Umplute cu Sos de Portocale

Cină / Prânz

Cel mai bun Fettuccine Alfredo – Aromele sunt intense, textura catifelată

Ciorbă / Supă / Borș

Cea mai GROZAVĂ Supă de URECHI sau RĂCITURI DE PORC [FIERBINȚI] – o DELICATESĂ

Prăjituri / Dulciuri

Negresă Americană Rețeta| Negresă Pas cu Pas | Brownies – cum se Face

Cină / Prânz

Dovlecei gratinați la cuptor – Aperitiv rapid și delicios

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.