• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Mâncărică de linte roșie – Gata în doar 30 de minute
Cină / Prânz

Mâncărică de linte roșie – Gata în doar 30 de minute

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Mâncărică de linte roșie 

Mâncărică de linte roșie 

Recipe by vk

O mâncare plină de arome, perfectă pentru zilele în care timpul e scurt, dar dorim să mâncăm bine și sănătos! Lintea roșie este vedeta rețetei noastre. Această leguminoasă minunată este nu doar extrem de nutritivă, ci și ușor de gătit. În doar câteva minute, se transformă într-o bază cremoasă și delicioasă pentru mâncărica noastră.

Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 500 g 500 linte roșie

  • cepe medii

  • 200 g 200 cartofi

  • morcovi medii

  • căței de usturoi

  • linguri pastă de tomate

  • 70 ml 70 ulei de măsline

  • linguriță fulgi de ardei iute

  • 5 g 5 sare

  • linguriță piper

  • frunze dafin

  • lingură boia dulce afumată

  • 1 l 1 apă

Directions

  • Încingeți uleiul de măsline într-o cratiță adâncă sau tigaie cu pereți înalți.
  • Adăugați ceapa tocată și sarea. Căliți până devine translucidă.
  • Presărați piperul, adăugați frunzele de dafin și amestecați bine.
  • Adăugați cartofii și morcovii tăiați cubulețe. Amestecați pentru a le combina cu ceapa și condimentele.
  • Adăugați usturoiul zdrobit și lăsați totul pe foc încă 2-3 minute, amestecând ocazional.
  • Puneți pasta de tomate și fulgii de ardei iute. Amestecați bine și gătiți timp de 1 minut pentru a dezvolta aromele.
  • Adăugați lintea spălată și scursă. Amestecați pentru a o combina cu restul ingredientelor.
  • Turnați treptat apa sau supa de legume, cât să acopere toate ingredientele.
  • Presărați boiaua de ardei și amestecați.
  • Reduceți focul la mediu spre mic, acoperiți parțial cratița și lăsați să fiarbă timp de 20-25 de minute, până când lintea și legumele sunt fragede.
  • Ajustați gustul cu sare și piper, dacă este necesar.
  • Opriți focul și lăsați mâncărica să se odihnească câteva minute.
  • Serviți caldă, decorată cu mărar sau pătrunjel proaspăt și, opțional, cu un strop de iaurt deasupra.
  • Este perfectă ca fel principal sau garnitură.

Related Posts

Tocăniță de Inimi la Wok – Fragede de le mănânci cu buzele

iunie 12, 2025

Constantin și experimentele lui – Foi Crocante, Salată Fresh, Ou Moale – Mic dejun Delicios

iunie 10, 2025

Chiftele cu carne și cartofi noi la cuptor – Fără OU sau PESMET 

iunie 5, 2025

Totul Într-o Tavă – Pui Rumenit cu Legume Coapte, Fără Bătaie De Cap

iunie 3, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Tocană de burtă cu afumătură și cârnați – O combinație care te va face să uiți de orice altă mâncare

Prăjituri / Dulciuri

Cozonac cu Ciocolată [BABKA] | Babka cu Ciocolată | Cozonac BABKA cu Ciocolată

Sărbători de Iarnă

Ciocolată caldă

Cină / Prânz

Tocană de pipote super delicioasă

Rețete de slăbit

Salată de Broccoli | Rețetă de Slăbit | Rețete cu Broccoli 

Mâncare de Paște

PASCĂ CU BRÂNZĂ DE VACI | PASCĂ CU BRÂNZĂ DE VACI PE BLAT DE BISCUIȚI

Rețete pentru Iarnă

Numai așa Păstrez Ciupercile pentru Iarnă – Două metode simple de conservare

Cină / Prânz

Drob de Miel Pentru Paște | Rețeta Tradițională de DROB | Drob de Miel cu Ou

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.