• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Ostropel Oltenesc de iepure – Friptură de iepure cu usturoi – Gustoasă și savuroasă
Cină / Prânz

Ostropel Oltenesc de iepure – Friptură de iepure cu usturoi – Gustoasă și savuroasă

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe

Vă voi arăta pas cu pas cum să preparați o friptură de iepure cu usturoi și ceapă, într-un stil original.

Ostropel Oltenesc de iepure 

Ostropel Oltenesc de iepure 

Recipe by vk

Dragi gurmanzi, se pare că și iepurașul se împacă bine cu ostropelul. Am preparat un Ostropel Oltenesc de Iepure și rezultatul a fost excepțional.

Print

Ingredients

  • 1.5- 2 kg 1.5- 2 carne de iepure

  • 2-3 2-3 cepe medii

  • 1- 1.5 1- 1.5 căciuli de usturoi

  • 200 ml 200 apă

  • 50 ml 50 vin alb demi-sec

  • 30 ml 30 ulei de floarea-soarelui sau grăsime de pasăre

  • sare și piper după gust

Directions

  • Tranșarea iepurelui:
  • Înlătură picioarele din spate și cele din față.
  • Deschide cutia toracică și taie-o la jumătate.
  • Separă gâtul.
  • Taie restul în bucăți potrivite.
  • Desfă căpățâna de usturoi, strivește cățeii de usturoi cu lama cuțitului și înlătură coaja.
  • Jumătate de cantitate toacă-o la cuțit și cealaltă jumătate dă-o prin ustensila de mărunțit.
  • Toacă ceapa mărunt.
  • Încălzește uleiul într-o tigăiță cu pereții înalți.
  • Pune carnea de iepure și prăjește-o pentru 5-10 minute până capătă o culoare rumenă.
  • Adaugă usturoiul și ceapa.
  • Adaugă sare și piper după gust.
  • Redu focul la minim.
  • Adaugă 200 ml de apă și 100 ml de vin alb demisec.
  • Acoperă tigaia cu un capac și lasă să fiarbă la foc mic pentru cel puțin o oră, sau până când carnea este fragedă. Poți adăuga lichid suplimentar dacă este necesar.
  • Oprește focul și servește alături de mămăliguță.

Related Posts

Tocăniță de Inimi la Wok – Fragede de le mănânci cu buzele

iunie 12, 2025

Constantin și experimentele lui – Foi Crocante, Salată Fresh, Ou Moale – Mic dejun Delicios

iunie 10, 2025

Chiftele cu carne și cartofi noi la cuptor – Fără OU sau PESMET 

iunie 5, 2025

Totul Într-o Tavă – Pui Rumenit cu Legume Coapte, Fără Bătaie De Cap

iunie 3, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Mâncare de Paște

PASCĂ CU BRÂNZĂ DE VACI | PASCĂ CU BRÂNZĂ DE VACI PE BLAT DE BISCUIȚI

Cină / Prânz

De dietă – Pui cu legume la cuptor fără ulei sau grăsimi adăugate

Cină / Prânz

Rețetă de Pizza de POST de Casă – Pizza de Casă Vegană

Cină / Prânz

Spectacol în farfurie – Legume cu carne gratinate la cuptor

Cină / Prânz

Mâncare de Pește [FRIPTURĂ DE PEȘTE] pe Pat de Legume la Cuptor

Cină / Prânz

Salată de fasole cu ciuperci – Un mix de arome și texturi care te va cuceri pe loc

Cină / Prânz

Salată de Roșii Orientală – Explozie de arome și culori – E deosebită, chiar deosebită

Roșiile sunt tăiate în cuburi și se combină cu ceapa roșie, toate fiind îmbrăcate într-un…

Cină / Prânz

 Cele mai bune CHIFTELE din Ficat de VITĂ

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.