• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Pasta alla Puttanesca – Rețetă autentică și savuroasă
Cină / Prânz

Pasta alla Puttanesca – Rețetă autentică și savuroasă

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Pasta alla Puttanesca - Rețetă autentică și savuroasă

Pasta alla Puttanesca – Rețetă autentică și savuroasă

Recipe by vk

Pasta alla Puttanesca este o mâncare originară din Napoli și se prepară cu ingrediente proaspete și sănătoase. Această rețetă se bazează pe o combinație de paste gustoase, roșii coapte la soare, măsline, capere, usturoi și ardei iute. Savoarea acestui preparat este completată de uleiul de măsline extravirgin și o notă subtilă de vin alb. Descoperă arta bucătăriei italienești și pregătește pasta alla Puttanesca în propria ta bucătărie!

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • Ingrediente pentru Paste alla Puttanesca:
  • 4 l 4 apă pentru fiert pastele

  • 1 1 lingură sare

  • 500 g 500 paste

  • Ingrediende pentru sos:
  • 20-30 ml 20-30 ulei de măsline

  • 5 c 5 ăței de usturoi

  • 6 6 file-uri anșoa

  • 100 g 100 măsline (diverse sortimente pentru mai multă aromă)

  • 1 1 lingură capere

  • 50 ml 50 vin alb sec

  • 800 g 800 roșii San Marzano (la conservă)

  • 1 1 vârf linguriță fulgi de ardei iute

  • 1 1 vârf linguriță piper

  • 1 1 legătură pătrunjel

Directions

  • Începeți cu fierberea pastelor în apă sărată (sare „ca în Marea Mediterană”). Fierbeți pastele pentru 7-8 minute, apoi continuați gătirea lor în cratiță cu sos.
  • Încălziți uleiul de măsline într-o cratiță. Adăugați usturoiul zdrobit (în coajă) și file de anșoa.
  • Adăugați măslinele și caperele. Frigeți-le puțin.
  • Temperați cu vin alb sec, apoi adăugați roșiile San Marzano.
  • Striviți roșiile și măslinele în cratiță pentru a elibera aromele. Condimentați cu ardei iute și piper, după gust.
  • Lăsați sosul să se gătească timp de aproximativ 6-7 minute la foc moderat.
  • Adăugați pastele fierte în sos și amestecați bine.
  • Ajustați consistența dacă este necesar, adăugând apă de la fierberea pastelor.
  • Adăugați pătrunjel proaspăt tocat înainte de a servi.

Recipe Video

Related Posts

Tocăniță de Inimi la Wok – Fragede de le mănânci cu buzele

iunie 12, 2025

Constantin și experimentele lui – Foi Crocante, Salată Fresh, Ou Moale – Mic dejun Delicios

iunie 10, 2025

Chiftele cu carne și cartofi noi la cuptor – Fără OU sau PESMET 

iunie 5, 2025

Totul Într-o Tavă – Pui Rumenit cu Legume Coapte, Fără Bătaie De Cap

iunie 3, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Prăjituri / Dulciuri

Prăjitură cu Piersici – Rețetă simplă, rapidă și delicioasă – Tartă cu Piersici

Este o adevărată delicatesă! Nu am crezut că o prăjitură cu piersici poate fi atât…

Prăjituri / Dulciuri

Ecler New York Rolls – O adevărată explozie de arome și texturi

Cină / Prânz

Creveți aromatizați în sos de unt și vin – Aroma mării la tine în farfurie

Post

Pate de ciuperci – Pate vegetal – Rețetă de post

Cină / Prânz

Dovlecel pane în crustă crocantă –  Un singur ingredient pui și face diferența

Post

ALTFEL de ”SARMALE de POST” – PRAZ UMPLUT, o alternativă la mâncarea tradițională

Cină / Prânz

Dovlecei savuroși cu șunculiță la cuptor

Rețete pentru Iarnă

Remediu natural SUPER eficient în lupta cu virozele și răceala – Absolut GENIAL

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.