• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Pateu de pasăre – Cum să faci cel mai bun pateu de casă – Fin, cremos și foarte gustos
Cină / Prânz

Pateu de pasăre – Cum să faci cel mai bun pateu de casă – Fin, cremos și foarte gustos

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe

Cel mai bun pateu de casă, rețetă originală, cu ficat de pasăre.

Pateu de pasăre

Pateu de pasăre

Recipe by vk

Cum să prepari un pateu fin și cremos din ficat de pasăre. Rețeta de pateu de casă este foarte gustoasă, cremoasă și aromată.

Print

Ingredients

  • 1 kg 1 ficat de pasăre

  • 1 1 morcov mare

  • 3 3 cepe medii

  • 1 1 căpățână de usturoi

  • 250 g 250 unt

  • 3 3 frunzulițe de dafin

  • 100 ml 100 vin roșu demi-dulce

  • 1/2 1/2 linguriță paprika afumată

  • sare și piper după gust

Directions

  • Dă morcovul pe răzătoarea mică.
  • Curăță și toacă mărunt 3 cepe medii.
  • Desfă usturoiul în căței, aplatizează-i cu latul cuțitului, păstrându-i în coajă.
  • Curăță 1 kg de ficat de pui de cheaguri de sânge și vinișoare.
  • Încinge 4 linguri de ulei de floarea soarelui într-o tigaie la foc mediu.
  • Adaugă usturoiul sfărâmat și cojile de usturoi în tigaie.
  • Amestecă usturoiul în ulei și așteaptă până când uleiul începe să sfârâie.
  • Adaugă ceapa tocată și o linguriță de sare în tigaie
  • Condimentează cu piper proaspăt râșnit și adaugă 3 frunze de dafin.
  • Caramelizează ușor ceapa, apoi scoate cojile de usturoi din tigaie.
  • Adaugă morcovul ras în tigaie și lasă să se călească pentru 2-3 minute.
  • Adaugă un vârf de linguriță de boia dulce afumată și amestecă.
  • Pune ficatul în tigaie, amestecă și lasă să se gătească la foc mic timp de 20-25 de minute până când ficatul lasă și apoi evaporă zeama proprie.
  • Poți acoperi cu capac pentru a accelera procesul, având grijă să nu se prindă.
  • După ce zeama s-a evaporat, adaugă aproximativ 100 ml de vin roșu și lasă alcoolul să se evapore.
  • Lasă ficatul să prindă puțină culoare, indicând că glucidele s-au caramelizat.
  • Scoate frunzele de dafin.
  • Transferă ficatul într-un bol mai încăpător, preferabil de sticlă pentru vizibilitate, dar orice vas adânc va funcționa.
  • Adaugă un pachet de unt la temperatura camerei peste ficat în bol.
  • Amestecă ușor pentru a reduce mărimea cuburilor de unt.
  • Blenduiește ficatul de pui cu untul până când amestecul devine fin.
  • Gustă amestecul și ajustează condimentele după gust, adăugând sare și piper după necesitate.
  • Continuă să blenduiești după fiecare ajustare pentru a integra bine condimentele.
  • După ce ai terminat de blenduit, curăță laturile vasului pentru a asigura un aspect frumos și uniform.
  • Lasă pateul să se răcească complet pentru ca untul să se solidifice și pateul să atingă consistența dorită.

Related Posts

Tocăniță de Inimi la Wok – Fragede de le mănânci cu buzele

iunie 12, 2025

Constantin și experimentele lui – Foi Crocante, Salată Fresh, Ou Moale – Mic dejun Delicios

iunie 10, 2025

Chiftele cu carne și cartofi noi la cuptor – Fără OU sau PESMET 

iunie 5, 2025

Totul Într-o Tavă – Pui Rumenit cu Legume Coapte, Fără Bătaie De Cap

iunie 3, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Pateu din ficat de pui făcut în casă – Când ai mâncat ultima dată un pateu bun, de casă?

Te invit să mă acompaniezi în descoperirea modului de preparare a pateului de ficat de…

Pâine / Covrigi

Pâine tradițională cu maia și cartofi | Pâine pufoasă de casă

Prăjituri / Dulciuri

Prăjitură divină fără coacere – Rapidă și delicioasă

Nu mai e nevoie să stai ore în șir în bucătărie, deoarece această delicatesă se…

Borș

Borș acru de casă – Cel mai ACRU borș pe care îl vei gusta vreodată – Fără drojdie, fără pâine

Îți voi demonstra cum poți reconstitui orice borș acru din lume și care sunt pașii…

Cină / Prânz

Tocană orientală de vinete (cu copănele de pui) – Plină de arome intense și texturi bogate

Cină / Prânz

Salată de CURCAN, mai bună decât Salata BOEUF

Cină / Prânz

Ciulama de pui – Originală

Cină / Prânz

Metoda mea de Vinete Pane, toate Secretele Dezvaluite

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.