• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Plăcintă cu brânză în foi de filo – Combinația perfectă între aluatul filo crocant și crema fină de brânză te va cuceri din prima îmbucătură
Cină / Prânz

Plăcintă cu brânză în foi de filo – Combinația perfectă între aluatul filo crocant și crema fină de brânză te va cuceri din prima îmbucătură

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Plăcintă cu brânză în foi de filo

Plăcintă cu brânză în foi de filo

Recipe by vk

Astăzi vă propun să pregătim împreună o plăcintă cu brânză în foi de filo, atât de savuroasă, încât va dispărea rapid de pe masă!
Îmbinarea dintre aluatul filo crocant și crema catifelată de brânză vă va cuceri din prima îmbucătură. Și nu vă faceți griji, rețeta este extrem de simplă!
Pas cu pas, vă voi arăta cum să ungeți foile cu unt, să așezați umplutura și să formați plăcinta, demonstrând cât de simplu este acest proces. În final, o vom coace până când devine aurie și crocantă.
Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 2 2 pachete aluat foietaj

  • 400-500 g 400-500 brânză scoaptă de vaci

  • 200 g 200 brânză de oi

  • 100 g 100 griș

  • 3 3 ouă

  • 1 1 praf de sare

Directions

  • Prepararea compoziției de brânză:
  • Amestecă 400 g brânză de vaci bine scursă (de tip mai tare, nu cremoasă) cu 150-200 g brânză de oi rasă fin, în funcție de cât de sărată dorești compoziția.
  • Adaugă 2 ouă întregi și amestecă până obții o compoziție omogenă. Dacă brânza de vaci este prea moale, adaugă 100 g de griș pentru a absorbi excesul de lichid.
  • Amestecă până când se formează o pastă omogenă.
  • Pregătirea aluatului:
  • Preîncălzește cuptorul la 180°C, cu căldură de sus și de jos.
  • Pregătește foile de aluat foietaj, întinzându-le ușor. Taie-le în fâșii și rulează câte 3 foi pentru a obține rulouri ușoare.
  • Porționează rulourile în bucăți mici, pregătindu-le pentru umplere.
  • Umple fiecare bucățică de aluat cu compoziția de brânză, rulând ușor marginile pentru a sigila bine crema în interior.
  • Bate un ou cu un vârf de sare și unge fiecare cornet pentru o culoare aurie la final.
  • Coacerea:
  • Așază cornetele într-o tavă și redu temperatura cuptorului la 165-170°C.
  • Coace-le timp de 25-30 de minute, până devin aurii și crocante.
  • Lasă-le să se răcorească ușor înainte de a le servi.

Related Posts

Tocăniță de Inimi la Wok – Fragede de le mănânci cu buzele

iunie 12, 2025

Constantin și experimentele lui – Foi Crocante, Salată Fresh, Ou Moale – Mic dejun Delicios

iunie 10, 2025

Chiftele cu carne și cartofi noi la cuptor – Fără OU sau PESMET 

iunie 5, 2025

Totul Într-o Tavă – Pui Rumenit cu Legume Coapte, Fără Bătaie De Cap

iunie 3, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Rețete pentru Iarnă

Cum să pui Tarhon pe Iarnă – 3 Variante + Infuzie de Tarhon pentru Imunitate

Tarhonul este o plantă cu dublu rol, unul medical, deoarece este folosit ca adjuvant în…

Cină / Prânz

Chifteluțe de Dovlecei [la CUPTOR] mai ceva decât carnea

Prăjituri / Dulciuri

Prăjitură cu Mac – Super pufoasă, super delicioasă – Merită încercată cu prima ocazie

Te încurajez să prepari această prăjitură cu mac pentru sărbători, să o adaugi în lista…

Mâncare de Paște

COZONAC GIGANT – Delicios, Pufos, în PALE

Ciorbă / Supă / Borș

Doar 20 de minute și ți-ai luat energia pentru toată ziua – Supă de Ovăz cu Legume

Prăjituri / Dulciuri

Mălai Dulce sau Alivenci -„Chec” cu mălai la cuptor – Un desert pe cât de simplu, pe atât de special

Dacă ești în căutarea unui desert rapid de preparat, cu un gust echilibrat și o…

Ciorbă / Supă / Borș

Ciorbă de cartofi de POST – Acrită cu un ingredient secret 

Cină / Prânz

Cartofi Prăjiți cu Ciuperci și Legume la Tigaie – Senzațional – Raiul pe pământ, nu alta!

Combinând cartofii prăjiți cu ingrediente precum ceapa, usturoiul, ardeiul gras, ceapa verde și ciupercile, obții…

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.