85        Vezi rețeta                                    
 Prajitura de branza cu dovleac e foarte gustoasa, are un gust deosebit de fin si aromat. Este o placere sa o mananci si sa o faci. Reteta este foarte simpla, ingredientele accesibile, iar gustul este divin.
  Ingrediente
Cremă de bostan pentru plăcintă:
- 4-5 kg bostan de copt (dovleac)
- 2 pliculețe zahăr vanilat
- 1/2 linguriță de scorțișoară
- coaja rasă de la o lămâie
Cremă de brânză pentru prăjitură:
- 1 kg brânză dulce de vaci (brânză scoaptă)
- 3 ouă întregi
- 150 g zahăr
- 2 g sare
- 2 pliculețe de zahăr vanilat/esență/extract de vanilie
- 30 g lapte praf
- 100 g făină (dacă compoziția este prea moale se mai adaugă făină, până la consistența dorită)
- 200 ml lapte
- 1 pliculeț praf de copt
Preparare
- Tăiați bostanul copt în jumătate și scoateți semințele. Puteți pune semințele deoparte pentru a le usca și a le folosi ulterior.
- Dacă doriți, îndepărtați vițele din interiorul bostanului.
- Într-un bol mai mare, combinați cele 3 ouă, vârful de sare, zahărul și zahărul vanilat.
- Amestecați bine până când zahărul se topește.
- Adăugați laptele praf (opțional) și amestecați din nou.
- Încorporați făina treptat și amestecați până obțineți o compoziție omogenă.
- Adăugați laptele (posibil să aveți nevoie de mai mult decât cei 100 ml) și praful de copt. Continuați să amestecați până compoziția devine similară cu smântâna lichidă.
- Dacă doriți, puteți adăuga și puțină scorțișoară și coajă de lămâie pentru a aromatiza aluatul.
- Într-o tavă acoperită cu folie de copt, turnați un polonic de compoziție albă, apoi unul de compoziție cu bostan. Continuați cu straturile până se termină compozițiile.
- Bateți ușor tava pe masă pentru a obține o planeitate.
- Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius, cu căldură de sus și de jos.
- Coaceți plăcinta în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 35-40 de minute sau până când este coaptă și auriu-brună.
- Verificați coacerea cu o scobitoare sau cuțit; acesta trebuie să iasă curat atunci când este introdus în mijlocul plăcintei.
- Lăsați plăcinta să se răcească puțin înainte de a o tăia în bucăți.
 
 

