• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Prăjitură cu iaurt – Aromată, fină, delicioasă – Exact așa cum trebuie
Prăjituri / Dulciuri

Prăjitură cu iaurt – Aromată, fină, delicioasă – Exact așa cum trebuie

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe

Nu poți să treci cu vederea o prăjitură fină de casă atât de delicioasă. Este o prăjitură cu iaurt, cu un gust minunat. Este o prăjitură fină, aromată, potrivită pentru momente deosebite. Te invit să încerci acest desert ușor de făcut cu iaurt și să-mi împărtășești părerea ta.

Prăjitură cu iaurt 

Prăjitură cu iaurt 

Recipe by vk

Am preparat o rețetă cu iaurt, un desert rapid și simplu care cu siguranță îți va plăcea. Dacă dorești să încerci rețeta, iată mai jos lista de ingrediente pentru prăjitura cu iaurt, iar pașii pentru prepararea prăjiturii cu iaurt sunt prezentați în videoclip.

Print

Ingredients

  • 1 kg 1 iaurt

  • 8 8 ouă

  • 100 gr 100 făină de grâu

  • 50 gr 50 amidon de porumb

  • 150 gr 150 zahăr

  • 1 gr 1 sare

  • 20 ml 20 zeamă de lămâie

  • 10 ml 10 extract de vanilie sau înlocuitor

Directions

  • Sparge 8 ouă într-un bol și amestecă-le bine.
  • Adaugă un vârf de sare și 150 grame de zahăr în ouă și amestecă până când zahărul se topește complet.
  • Adaugă 100 grame de făină și 50 grame de amidon de porumb și amestecă ușor până când se încorporează bine.
  • Adaugă 1 kilogram de iaurt proaspăt sau iaurt grecesc și amestecă bine până obții o compoziție omogenă.
  • Adaugă 10 ml de extract de vanilie și aproximativ 20 ml de zeamă de lămâie și amestecă.
  • Toarnă compoziția într-o tavă unsă cu ulei și tapetată cu făină, cu o hârtie de copt pe fund.
  • Coace la 170-175 de grade Celsius timp de 40-50 de minute sau până când devine aurie și trece testul scobitorii.
  • După coacere, lasă prăjitura să se răcească complet în tavă.

Notes

  • Ca topping, puteți folosi înghețată, dulceață sau gem.

Related Posts

Clătite la Cuptor cu Scorțișoară – Atât de bune că nu mai ai poftă de altceva

iunie 10, 2025

Bunica Tinca mă învață să fac rețeta ei de Plăcinte cu brânză 

mai 29, 2025

Cremă de Cafea pentru Vară – Ușor de Făcut, Imposibil de Uitat

mai 26, 2025

Cea mai simplă rețetă de Înghețată de Pepene Roșu

mai 19, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Mâncare de Paște

PASCĂ CU BRÂNZĂ DE VACI | PASCĂ CU BRÂNZĂ DE VACI PE BLAT DE BISCUIȚI

Cină / Prânz

Paste cu ton și smântană

Limonadă

Limonadă de pepene – Delicioasă și răcoritoare, perfectă pentru zilele călduroase

Cină / Prânz

Orez prăjit în stil asiatic ușor caramelizat cu ou și ceapă verde

Rețete pentru Iarnă

Murături pentru Iarnă – Castraveți murați, gustoși și crocanți – Merită să încercați rețeta

În această rețetă, îți voi dezvălui secretul preparării celor mai delicioși castraveți murați, și anume,…

Compoturi

Dulceață de prune – Dulceață irezistibilă, coaptă la cuptor

Prăjituri / Dulciuri

Prăjitura perfectă din 2 ingrediente – Prăjitură cu ciocolată

Rețete pentru Iarnă

Prune marinate cu Oțet – Cea mai gustoasă rețetă de Murături – Prune umplute cu varză și morcov

Aceste prune marinate în oțet sunt extrem de aromate și se potrivesc de minune alături…

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.