• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Prăjitură de Mere – RĂSTURNATĂ – Desert de Casă cu Mere
Prăjituri / Dulciuri

Prăjitură de Mere – RĂSTURNATĂ – Desert de Casă cu Mere

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe

Nici nu încape discuție! Această prăjitură de mere, răsturnată, este un deliciu. Mere coapte, scorțișoară, unt, toate fac ca acest desert de casă cu mere să fie un deliciu.

Prăjitură cu Mere (răsturnată)

Prăjitură cu Mere (răsturnată)

Recipe by vk

Un dulce de casă ușor de făcut, cu ingrediente puține, care te va încânta cu siguranță. O rețetă de casă cu mere, potrivită pentru toate gusturile, mai ales pentru cei mici. Ingredientele pentru prăjitura de Mere, RĂSTURNATĂ, mai jos în descriere, iar rețeta acestui desert de casă cu mere, pas cu pas, în videoclip.

Print

Ingredients

  • Aproximativ 1,5 kg Aproximativ 1,5 mere dulci

  • 200 g 200 făină de grâu

  • 250 g 250 unt 82% grăsime

  • 1/4 1/4 linguriță de sare

  • 100 g 100 zahăr, sau după gust

  • 1/4 1/4 linguriță scorțișoară

  • 20 g 20 extra zahăr pentru aluatul fraged

  • 50 g 50 nucă mărunțită la cuțit

Directions

  • Curăță merele și taie-le în jumătate.
  • Scoate cotorul și semințele.
  • Preîncălzește cuptorul la 190°C.
  • Întinde 150 g de unt într-o tigaie adâncă, cu un diametru de 22-25 cm.
  • Presară 100 g de zahăr peste unt și adaugă un vârf de linguriță de scorțișoară.
  • Aranjează jumătățile de măr peste amestecul de unt și zahăr.
  • Coace în cuptorul preîncălzit pentru 60 de minute.
  • Mărunțește 50 g de miez de nucă.
  • Într-un bol, amestecă 200 g de făină, 100 g de unt rămas, sarea, nucile mărunțite și 20 g de zahăr.
  • Frământă până se formează un aluat fraged și lasă-l să se odihnească până sunt gata merele.
  • După ce merele au fost coapte, întinde aluatul într-o formă rotundă, cu un diametru puțin mai mare decât cel al tăvii.
  • Pune aluatul peste mere și coace din nou la 180°C pentru 40 de minute.
  • Lasă tarta să se răcească pentru 5-10 minute.
  • Pune o farfurie peste tigaie și răstoarnă tarta pe farfurie.

Related Posts

Clătite la Cuptor cu Scorțișoară – Atât de bune că nu mai ai poftă de altceva

iunie 10, 2025

Bunica Tinca mă învață să fac rețeta ei de Plăcinte cu brânză 

mai 29, 2025

Cremă de Cafea pentru Vară – Ușor de Făcut, Imposibil de Uitat

mai 26, 2025

Cea mai simplă rețetă de Înghețată de Pepene Roșu

mai 19, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Tocăniță de Ciuperci la Cuptor de Post

Cină / Prânz

Pui cu Legume la Tigaie și Sos de Smântână

Cină / Prânz

O explozie de aromă și culoare – Șuba – Salată rusească

Cină / Prânz

Friptură de Miel ca Niciodată – Rețetă Simplă cu Marinadă Unică 

Cină / Prânz

Paste cu ton și smântană

Cină / Prânz

Cea mai delicioasă rețetă cu legume la cuptor – Mâncare la Cuptor

Ciorbă / Supă / Borș

Supă de Roșii – Supă Cremă de Roșii, preferata celor Mici… și celor Mari

Supa de roșii – nimic nu poate fi mai autentic decât această supă cremă de…

Cină / Prânz

Ficat la Tigaie – Mănânci până nu mai poți – Salată de ceapă – Ceapă crocantă

Vei fi tentat să mănânci fără oprire! Așa de savuroasă este această salată de ceapă,…

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.