• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Rețeta Autentică de Zburăței
Prăjituri / Dulciuri

Rețeta Autentică de Zburăței

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Rețeta Autentică de Zburăței

Rețeta Autentică de Zburăței

Recipe by vk

Zburățeii sunt acele mici gogoși crocante, aromate și delicioase care îți aduc aminte de copilărie și de mesele în familie. Aflați cum să pregătiți această rețetă autentică, păstrându-i autenticitatea și gustul tradițional.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 200 g 200 făină

  • 2 2 ouă

  • 2 g 2 sare

  • 1 1 pliculeț zahăr vanilat

  • 40-50 ml 40-50 cognac

  • 1 l 1 ulei

Directions

  • Într-un bol, combinați făina, ouăle, sarea și zahărul vanilat (dacă doriți) pentru a forma aluatul.
  • Adăugați coniacul (sau alt alcool) în aluat și amestecați până obțineți un aluat omogen. Alcoolul ajută la frăgezirea aluatului și la reducerea absorbției uleiului în timpul prăjirii.
  • Frământați aluatul până când acesta devine vârtos sau puțin tărișor. Adăugați făină suplimentară dacă este nevoie pentru a obține consistența potrivită.
  • Acoperiți aluatul și lăsați-l să se odihnească în frigider timp de 15-20 de minute.
  • După odihnă, presărați puțină făină pe blat și rulați aluatul pentru a forma foi subțiri, asemănătoare cu lipiile.
  • Cu ajutorul unui cuțit, tăiați fiecare foaie în forme dorite (de exemplu, turtițe sau biluțe).
  • Încingeți uleiul într-o cratiță adâncă.
  • Prăjiți bucățile de aluat în uleiul încins până devin aurii și crocante. Asigurați-vă că întoarceți-le pentru a se prăji uniform.
  • Scoateți zburățeii prăjiți și așezați-i pe șervețele de hârtie pentru a elimina excesul de ulei.
  • Presărați zahăr pudră vanilat deasupra zburățeilor prăjiți înainte de servire.

Recipe Video

Related Posts

Clătite la Cuptor cu Scorțișoară – Atât de bune că nu mai ai poftă de altceva

iunie 10, 2025

Bunica Tinca mă învață să fac rețeta ei de Plăcinte cu brânză 

mai 29, 2025

Cremă de Cafea pentru Vară – Ușor de Făcut, Imposibil de Uitat

mai 26, 2025

Cea mai simplă rețetă de Înghețată de Pepene Roșu

mai 19, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Cele mai cremoase și rapide Paste Fusilli cu Conopidă

Cină / Prânz

Absolut GENIALE – SARMALE la CUPTOR cu toate SECRETELE

Prăjituri / Dulciuri

Tarta Proteică pentru Pofte Sănătoase – Gust și sănătate într-o singură felie

Prăjituri / Dulciuri

 Cozonac Pufos cu Maia | Cozonac Bulgăresc Fraged | Cozonac Pufos și Fraged 

Salate

Salată de crudități cu Piept de pui la Grătar – Răcoritor, Rapid și Gustos 

Prăjituri / Dulciuri

Eclere cu cremă de vanilie și ciocolată – Îmi plouă în gură numai când mă uit la ele – Eclere pas cu pas

Așadar, avem o altă rețetă triumfătoare de eclere homemade, cu ingrediente la îndemână, detaliată pas…

Cină / Prânz

 Cele mai bune CHIFTELE din Ficat de VITĂ

Salate

Salata Pe Care O Vei Repeta Toată Vara – Orzo + Castraveți

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.