![Rețetă Pavlova Pas cu Pas | Pavlova cu Frișcă și Mascarpone](https://ed8x7xgerv7.exactdn.com/wp-content/uploads/2023/12/maxresdefault-5-2.jpg?strip=all&lossy=1&resize=530%2C530&ssl=1)
Rețetă Pavlova Pas cu Pas | Pavlova cu Frișcă și Mascarpone
Recipe by CristinaAceastă Pavlova reprezintă un desert elegant și rafinat, perfect pentru ocazii speciale sau momente de răsfăț. Ajustează cantitățile de fructe și zahăr după preferințe.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
- Ingrediente bezea:
6 buc 6 ouă (se folosesc doar albușurile, 200 gr de albuș)
10 g 10 zeamă de lămâie
5 g 5 amidon de porumb
400 g 400 zahăr
- Crema pentru pavlova:
400 g 400 smântână grasă
200 g 200 mascarpone
4 4 linguri de zahăr
200 g 200 mure (proaspete sau congelate)
200 g 200 zmeură (proaspete sau congelate)
Directions
- Prepararea Bezelei:
- Spargi 15 ouă, separând albușurile de gălbenușuri.
- Bate albușurile cu un mixer până încep să formeze spumă.
- Adaugă treptat 400 grame de zahăr, lăsându-l să se dizolve în albuș.
- Storci zeama dintr-o lămâie (aproximativ 10 grame) și adaugă-o în compoziție.
- Adaugă 5 grame de amidon de porumb și continuă să mixezi până obții o bezea stabilă, care să nu curgă, dar să fie totuși moale.
- Preîncălzește cuptorul la 90 de grade Celsius, pe ventilație.
- Pe o foaie de copt, desenează un cerc de 20 cm și toarnă bezeaua în acest cerc.
- Coace bezeaua pentru aproximativ 2 ore și jumătate.
- Lasă bezeaua să se răcească treptat în cuptor după coacere.
- Prepararea Cremei:
- Bate 400 grame de smântână grasă împreună cu 200 grame de mascarpone și 4 linguri de zahăr.
- Continuă să mixezi până când crema obține consistența dorită.
- Asamblarea Pavlovei:
- Scoate bezeaua răcită din cuptor.
- Așază crema de smântână și mascarpone peste bezea.
- Decorează cu fructe proaspete sau congelate, cum ar fi mure și zmeură.