• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Rețetă Pavlova Pas cu Pas | Pavlova cu Frișcă și Mascarpone
Prăjituri / Dulciuri

Rețetă Pavlova Pas cu Pas | Pavlova cu Frișcă și Mascarpone

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Rețetă Pavlova Pas cu Pas | Pavlova cu Frișcă și Mascarpone

Rețetă Pavlova Pas cu Pas | Pavlova cu Frișcă și Mascarpone

Recipe by vk

Această Pavlova reprezintă un desert elegant și rafinat, perfect pentru ocazii speciale sau momente de răsfăț. Ajustează cantitățile de fructe și zahăr după preferințe.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • Ingrediente bezea:
  • 6 buc 6 ouă (se folosesc doar albușurile, 200 gr de albuș)

  • 10 g 10 zeamă de lămâie

  • 5 g 5 amidon de porumb

  • 400 g 400 zahăr

  • Crema pentru pavlova:
  • 400 g 400 smântână grasă

  • 200 g 200 mascarpone

  • 4 4 linguri de zahăr

  • 200 g 200 mure (proaspete sau congelate)

  • 200 g 200 zmeură (proaspete sau congelate)

Directions

  • Prepararea Bezelei:
  • Spargi 15 ouă, separând albușurile de gălbenușuri.
  • Bate albușurile cu un mixer până încep să formeze spumă.
  • Adaugă treptat 400 grame de zahăr, lăsându-l să se dizolve în albuș.
  • Storci zeama dintr-o lămâie (aproximativ 10 grame) și adaugă-o în compoziție.
  • Adaugă 5 grame de amidon de porumb și continuă să mixezi până obții o bezea stabilă, care să nu curgă, dar să fie totuși moale.
  • Preîncălzește cuptorul la 90 de grade Celsius, pe ventilație.
  • Pe o foaie de copt, desenează un cerc de 20 cm și toarnă bezeaua în acest cerc.
  • Coace bezeaua pentru aproximativ 2 ore și jumătate.
  • Lasă bezeaua să se răcească treptat în cuptor după coacere.
  • Prepararea Cremei:
  • Bate 400 grame de smântână grasă împreună cu 200 grame de mascarpone și 4 linguri de zahăr.
  • Continuă să mixezi până când crema obține consistența dorită.
  • Asamblarea Pavlovei:
  • Scoate bezeaua răcită din cuptor.
  • Așază crema de smântână și mascarpone peste bezea.
  • Decorează cu fructe proaspete sau congelate, cum ar fi mure și zmeură.

Recipe Video

Related Posts

Clătite la Cuptor cu Scorțișoară – Atât de bune că nu mai ai poftă de altceva

iunie 10, 2025

Bunica Tinca mă învață să fac rețeta ei de Plăcinte cu brânză 

mai 29, 2025

Cremă de Cafea pentru Vară – Ușor de Făcut, Imposibil de Uitat

mai 26, 2025

Cea mai simplă rețetă de Înghețată de Pepene Roșu

mai 19, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Chifteluțe de Dovlecei [la CUPTOR] mai ceva decât carnea

Prăjituri / Dulciuri

Prăjitură de VIS cu Mere Caramelizate – Secretul unui Desert IREZISTIBIL

Cină / Prânz

Spanac cu Ciuperci – O bunătate de care nu te mai saturi

Această rețetă de spanac cu ciuperci servită alături de mămăligă este un adevărat elixir pentru…

Prăjituri / Dulciuri

Savurați diminețile cu delicioșii Cantuccini pentru o cafea perfectă! 

Cină / Prânz

Mâncărică de Perișoare

Prăjituri / Dulciuri

Plăcintă cu mere în doar câteva minute – Rețetă simplă și gustoasă – Are un gust senzațional

Pentru preparare, ai nevoie de mere suculente, zahăr, lapte, ouă și foi crocante de plăcintă.…

Cină / Prânz

Paste cu sos de ceapă – Cel mai bun sos de ceapă pentru paste, garantat

Cină / Prânz

Tocană de pipote super delicioasă

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.