• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Semiprepartul special al familiei – Ceafă de purcel, fără timp pierdut 
Cină / Prânz

Semiprepartul special al familiei – Ceafă de purcel, fără timp pierdut 

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Ceafă de purcel

Ceafă de purcel

Recipe by vk

Ceafă de porc fragedă în câteva minute – din semipreparat la deliciu!

Azi îți arăt cum să transformi rapid o ceafă semipreparată într-o friptură suculentă, cu crustă rumenă. Perfectă pentru zilele aglomerate când vrei o masă gustoasă, fără efort!

✅ Timpul optim de gătire în funcție de grosime
✅ Trucuri pentru textură fragedă, fără să se usuce

Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.

Print

Ingredients

  • 2,5 kg 2,5 ceafă de purcel

  • 80 g 80 sare neiodată

  • 50 g 50 zahăr

  • 15 g 15 boia dulce

  • 3-4 3-4 frunze dafin

  • 1 1 căciulie de usturoi

  • 1 1 linguriță rasă fulgi de ardei iute

  • 10 g 10 bicarbonat de sodiu

  • 10 g 10 pudră de ciuperci

  • 10 g 10 piper boabe

  • 10 g 10 cimbru

  • 10 g 10 oregano

  • 5 g 5 boabe coriandru

  • 5 g 5 ienibahar

  • 1 l 1 apă

Directions

  • Se pregătește o bucată de aproximativ 2,5–3 kg de ceafă de porc. Se leagă strâns cu sfoară alimentară (tip măcelărie), începând cu un nod dublu și continuând la fiecare 2 cm, pentru a-i păstra forma compactă în timpul coacerii. Se leagă și pe dos pentru fixare completă.
  • Se pregătește un amestec de condimente uscate astfel:
  • 80 g sare fără iod, 10 g piper boabe, 3–4 frunze de dafin, 5 g coriandru boabe, 5 g ienibahar (yen bahar) pudră, 10 g cimbru uscat, 10 g oregano uscat, 15 g boia dulce, 1 linguriță rasă fulgi de ardei iute, 50 g zahăr, 10 g bicarbonat de sodiu și 10 g pudră de ciuperci uscate (umami natural, din șampinion uscat și mixat cu sare).
  • Toate ingredientele uscate se mărunțesc într-o râșniță până se obține o pulbere fină.
  • Separat, se curăță o căpățână de usturoi, se acoperă cu apă, apoi se zdrobește fin. Dacă se folosește usturoi pudră, se adaugă 15 g direct în mixul uscat.
  • Carnea se unge mai întâi pe toate părțile cu usturoiul zdrobit, apoi se tapetează uniform cu amestecul de condimente, insistând pe fiecare față.
  • Se așază pe un grătar deasupra unei tăvi de cuptor. Se toarnă în tavă aproximativ 1 litru de apă, astfel încât apa să nu atingă carnea, prevenind astfel formarea de fum.
  • Se coace în cuptor preîncălzit la 100°C, căldură sus și jos, timp de aproximativ 4,5–5 ore, până când temperatura internă a cărnii atinge 75–80°C. Dacă nu se folosește termometru, se lasă între 5 și 5,5 ore.
  • După coacere, se lasă la răcorit. Se îndepărtează parțial crusta de condimente, dacă se dorește. Carnea rămâne fragedă, suculentă și perfect aromată. Se poate felia pentru servire caldă sau rece, fiind ideală și pentru sandvișuri.

Related Posts

Tocăniță de Inimi la Wok – Fragede de le mănânci cu buzele

iunie 12, 2025

Constantin și experimentele lui – Foi Crocante, Salată Fresh, Ou Moale – Mic dejun Delicios

iunie 10, 2025

Chiftele cu carne și cartofi noi la cuptor – Fără OU sau PESMET 

iunie 5, 2025

Totul Într-o Tavă – Pui Rumenit cu Legume Coapte, Fără Bătaie De Cap

iunie 3, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Mâncărică de spanac – Ciulama de spanac – Rețeta de post

Prăjituri / Dulciuri

Fursecuri aromate cu cafea – Perfecte pentru răsfățul de dimineață

Dacă ești un iubitor devotat al aromei îmbietoare de cafea și îți dorești să încerci…

Cină / Prânz

MICI de CASĂ sau MITITEI de CASĂ – VITĂ, PORC, OAIE

Cină / Prânz

 Cele mai bune CHIFTELE din Ficat de VITĂ

Cină / Prânz

Ciulama de dovlecel cu pui sau ciulama de pui cu dovlecel 

Cină / Prânz

Salată Libaneză Tabbouleh cu Bulgur

Cină / Prânz

Aripioare picante – Aripioare picante și crocante, cu sos dulce-picant – Aripioare făcute la cuptor

Prepararea acestor aripioare picante este extrem de simplă și accesibilă. Nu necesită o listă lungă…

Rețete pentru Iarnă

Ciuperci la Borcan pentru Iarnă – Salată de ciuperci cu gogoșari – Gustoasă și savuroasă, merită încercată

Ciuperci la borcan pentru iarnă, un deliciu de salată de ghebe cu legume marinate. Atât…

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.