Este o supă cu legume și linte roșie, fină la gust, accesibilă și absolut delicioasă. Savoarea și cremozitatea ei te vor convinge imediat de gustul său bogat și sofisticat.
Supă cremă de Linte Roșie
Recipe by vkAceastă supă cremă de linte roșie este, fără îndoială, una dintre cele mai delicioase rețete vegane fără carne. Provine din categoria rețetelor fără carne și se distinge prin simplitatea sa în preparare.
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngredients
500 gr 500 linte roșie
1 1 ardei kapia mediu
1 1 morcov mare
1/2 1/2 păstârnac
3 3 cepe medii
1/2 1/2 țelină rădăcină medie
250 ml 250 suc de roșii
1.5-2 litri 1.5-2 apă
50 ml 50 ulei de măsline
4-5 4-5 căței de usturoi
1/2 1/2 linguriță turmeric
1/2 1/2 linguriță piper proaspăt râșnit
3 3 frunzulițe de dafin (mici)
1 1 lingură rasă de boia afumată dulce
1 1 linguriță de sare
1 1 linguriță de oregano uscat
1 1 crenguță de rozmarin
3-4 3-4 crenguțe de cimbru lămâios
6-8 6-8 măsline
pentru decor, nuci, roșii deshidratate, ardei iute, crutoane, ulei de măsline, brânzeturi
Directions
- Curăță și taie legumele: ardeiul în cubulețe, morcovul, păstârnacul și țelina în rondele, ceapa mărunt.
- Încinge uleiul de măsline într-o oală încăpătoare.
- Adaugă usturoiul, ceapa, țelina, pătrunjelul rădăcină, păstârnacul, morcovul și ardeiul capia în oală. Amestecă până se caramelizează.
- Adaugă rozmarinul, cimbrul, măslinele, frunzele de dafin, piperul, turmericul și cimbrul uscat.
- Amestecă ingredientele în oală pentru câteva minute.
- Adaugă lintea roșie (spălată în prealabil) și amestecă timp de 2 minute.
- Adaugă sucul de roșii, boiaua afumată și sarea. Amestecă din nou.
- Completează cu 1,5 litri de apă și lasă să fiarbă la foc mic timp de 50-60 de minute.
- Îndepărtează frunzele de dafin, crenguțele de cimbru și rozmarin.
- Blenduiește supa până devine cremă.
- Gustă și ajustează asezonările dacă este necesar.
- Servește supa cu diverse condimente și garnituri, precum roșii deshidratate cu busuioc sau ardei verde.