• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Tocăniță de Ciuperci – Tocăniță gustoasă și savuroasă – Tocăniță de ciuperci cu Pui, smântână, ceapă, usturoi și Mămăliguță
Cină / Prânz

Tocăniță de Ciuperci – Tocăniță gustoasă și savuroasă – Tocăniță de ciuperci cu Pui, smântână, ceapă, usturoi și Mămăliguță

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe

Ce ai putea dori mai mult când ai la dispoziție această ciulama delicioasă, o tocăniță de ciuperci îmbogățită cu smântână și pui, asezonată cu ceapă și usturoi, și servită alături de o mămăliguță cremoasă? Acest deliciu culinar se distinge prin gustul său intens, aroma sa îmbietoare și consistența sățioasă.

Tocăniță de Ciuperci cu Pui

Tocăniță de Ciuperci cu Pui

Recipe by vk

Combinarea ingenioasă a smântânii cu pui, ciuperci, usturoi și ceapă creează o experiență culinară memorabilă.
Mamăliguța adaugă atingerea finală, unind toate aromele și transportând gustul acestui preparat către culmile extazului culinar.
Te invit să descoperi rețeta acestei tocănițe de ciuperci, pas cu pas. Ingredientele necesare, inclusiv pentru smântâna cu pui care complementează perfect aroma ciupercilor, cepei, usturoiului și a mirodeniilor, le poți găsi detaliate mai jos.

Print

Ingredients

  • 1 kg 1 ciuperci

  • 400 gr 400 piept de pui

  • 1/2 1/2 gogoșar sau ardei kapia

  • 2 2 cepe medii

  • 6 c 6 ăței de usturoi

  • 1 1 legătură de mărar proaspăt

  • 1 1 lingură piper proaspăt râșnit

  • 1 1/2 1 1/2 linguriță sare

  • 2 2 frunzulițe de dafin

  • 2 2 linguri bune de untură de pasăre sau unt aprox. 80 gr (în două tranșe)

  • Dresul de smântână:
  • 500 gr 500 smântână grasă 32% grăsime

  • 1 1 ou

  • 1/4 1/4 linguriță de sare

Directions

  • Opărește ciupercile în apă fierbinte pentru 3 minute.
  • Clătește ciupercile sub jet de apă rece.
  • Toacă 4 cepe micuțe, 6 căței de usturoi și un gogoșar.
  • Taie o legătură de mărar și ciupercile.
  • Taie fileurile de pui în fâșii mici.
  • Încinge o lingură generoasă de untură de pasăre într-o cratiță.
  • Pune carnea de pui și prăjește-o pentru a crea un fond.
  • Adaugă ceapa și prăjește-o timp de 3 minute, adăugând sare și piper.
  • Pune usturoiul și frunzele de dafin și lasă-le 2 minute.
  • Adaugă ciupercile și lasă-le să se prăjească pentru 10 minute, amestecând ocazional.
  • Pune jumătate de gogoșar și jumătate de cantitatea de mărar și lasă-le 3 minute.
  • Bate un ou, adaugă sare și 500g de smântână grasă, și amestecă.
  • Oprește focul, amestecă mâncarea și adaugă amestecul de smântână și ou.
  • Pornește focul la minim și amestecă timp de 3-4 minute.
  • Adaugă o lingură generoasă de untură de pasăre și amestecă.
  • Opriți focul și adăugați restul de mărar.
  • Servește mâncarea cu mămăligă și mujdei de usturoi.

Notes

  • Acest preparat se bucură de o combinație delicioasă între ciuperci proaspete și carne de pui, realzate de aromele cepei, usturoiului, mărarului și gogoșarului.
  • Grăsimea animală (untura de pasăre) este esențială pentru un gust autentic și plin.

Related Posts

Tocăniță de Inimi la Wok – Fragede de le mănânci cu buzele

iunie 12, 2025

Constantin și experimentele lui – Foi Crocante, Salată Fresh, Ou Moale – Mic dejun Delicios

iunie 10, 2025

Chiftele cu carne și cartofi noi la cuptor – Fără OU sau PESMET 

iunie 5, 2025

Totul Într-o Tavă – Pui Rumenit cu Legume Coapte, Fără Bătaie De Cap

iunie 3, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Prăjituri / Dulciuri

Jerbo – Bomboane de casă

Prăjituri / Dulciuri

Prăjitura Fanta – O prăjitură rapidă, cremoasă și rafinată

Post

Rețetă de maioneză de post, din avocado – Rețetă Vegană

Salate

Salată de ciuperci cu maioneză

Cină / Prânz

Shakshuka – Mic dejun tradițional evreiesc – Ouă în sos de roșii și condimente

Însoțită de pâine proaspătă și o ceașcă de cafea sau ceai, Shakshouka oferă o aventură…

Cină / Prânz

Mușchiuleț Aperitiv de Porc cu Legume și Bacon – Deliciul musafirilor

Cină / Prânz

Osso Bucco – Un deliciu românesc în stil italian

Ciorbă / Supă / Borș

Ciorbă de cartofi de POST – Acrită cu un ingredient secret 

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.