• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Tradiționala Rețetă Românească de COLIVĂ 
Post

Tradiționala Rețetă Românească de COLIVĂ 

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Tradiționala Rețetă Românească de COLIVĂ 

Tradiționala Rețetă Românească de COLIVĂ 

Recipe by vk

Coliva, desertul divin as putea spune, sau ultimul desert al celor dragi. Pare puțin ciudat, dar așa este. În felul acesta îi cinstim și ne amintim de oamenii dragi din viața noastră. De aceea mi-am permis să îi spun, “Tradiționala rețetă Românească de Colivă“, și da am folosit la max. cunoștințele mele, pentru a crea o rețetă super delicioasă, o rețetă cu toate secretele pe masă. Această rețetă de colivă, se poate face și ca desert, chiar este un desert sănătos aș zice, și chiar te invit să incerci rețeta.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • Ingrediente pentru colivă (aprox. 2,5 kg):
  • 500 g 500 arpacaș

  • 2 L 2 apă

  • 12 g 12 sare

  • 200 g 200 zahăr;

  • 500 g 500 nucă

  • 200 g 200 zahăr

  • 1 1 esență de vanilie, sau 4 pliculețe zahăr vanilat

  • 20 ml 20 rom, sau după gust

  • coajă rasă de la o portocală

  • coajă rasă de la o lămâie mare

  • Pentru decor:
  • 20-30 g 20-30 fulgi de cocos

  • 1 1 linguriță cacao

  • bombonele colorate

  • 50-60 g 50-60 biscuiți mărunțiți

  • șablon pentru cruce

Directions

  • Spălați arpacașul în 9 ape sau sub jet de apă până este curat. Fierbeți arpacașul cu 200 g de zahăr, apă și sare, la foc mic pentru două ore până devine cremos.
  • Lăsați arpacașul să se răcească peste noapte.
  • Într-un castron mare, amestecați arpacașul răcit cu restul de zahăr (200 g), esența de vanilie, esența de rom, coaja rasă de portocală și lămâie, și nucile mărunțite.
  • Transferați amestecul într-o formă rotundă tapetată cu hârtie de copt și presați bine.
  • Întoarceți coliva pe un platou, îndepărtați hârtia de copt și ornați suprafața cu pesmet de biscuiți, nucă de cocos, bombonele și orice alte decorațiuni dorite.

Recipe Video

Related Posts

Clătite la Cuptor cu Scorțișoară – Atât de bune că nu mai ai poftă de altceva

iunie 10, 2025

Bunica Tinca mă învață să fac rețeta ei de Plăcinte cu brânză 

mai 29, 2025

Cremă de Cafea pentru Vară – Ușor de Făcut, Imposibil de Uitat

mai 26, 2025

Cea mai simplă rețetă de Înghețată de Pepene Roșu

mai 19, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Prăjituri / Dulciuri

Desertul Care Cucerește Lumea – Rețeta De Tiramisu Original 

Cină / Prânz

Pasta alla Puttanesca – Rețetă autentică și savuroasă

Cină / Prânz

Mâncare de Post cu Praz și Măsline – Tocăniță

Rețete pentru Iarnă

Varză Murată – Cea mai simplă și sigură rețetă de varză murată pentru iarnă

Salate

Salată de fasole cu leurdă –  Cea Mai Bună Salată De Sezon

Pâine / Covrigi

Cei mai pufoși Mucenici sau Sfințișori – Rețeta Bunicii

Cină / Prânz

Pizza de legume – Incredibil de gustoasă, plină de culoare și arome

Ciorbă / Supă / Borș

Supă [BOIEREASCĂ] de PERIȘOARE 

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.