77 Vezi rețeta
Această salată de ouă este ideală pentru a folosi resturile de ouă fierte de la Paște sau pentru a pregăti un aperitiv rapid și delicios în orice altă ocazie. Combină texturi și arome diverse, fiind o opțiune excelentă pentru un prânz sățios sau ca parte dintr-un bufet la o petrecere.
Ingrediente
- 10 ouă fierte tare sau mediu
- 1 tijă țelină apio
- 6-7 castraveciori murați (oțet sau saramură)
- 1 legătură de mărar
- 1 legătură de ceapă
- 2-3 linguri de muștar
- 4-5 linguri de maioneză de casă sau cumpărată
- sare și piper după gust
Preparare
- Fierbeți ouăle tare, lăsați-le să se răcească, apoi curățați-le de coajă. Tăiați ouăle în cubulețe mici.
- Tăiați țelina apio în jumătate, apoi în fâșii subțiri și în final în cubulețe mici.
- Tăiați ceapa verde în rondele fine, iar mărarul tocați-l mărunt.
- Tăiați castraveții murați în bastonașe, apoi în cubulețe de aproximativ 5-6 mm.
- Într-un bol mare, adăugați ouăle, țelina, ceapa verde, mărarul, castraveții, muștarul și maioneza. Amestecați bine toate ingredientele și ajustați gustul cu sare, după necesitate.