Sos Tzatziki | Sos Grecesc de Iaurt cu Castraveți

by Șef Paul Constantin
Vezi rețeta
Această rețetă de sos Tzatziki este perfectă ca aperitiv sau ca acompaniament la diverse mâncăruri, inclusiv la gyros sau souvlaki. Combinația de castraveți, iaurt și verdețuri creează o textură cremoasă și un gust proaspăt, ideal pentru zilele calde de vară.
Porții 4 servings
Pregătire 30 minutes
Gătire 40 minutes
Calorii 300

Ingrediente
  

  • 150-200 g castraveți cu sau fără coajă și fără semințe
  • 500 g iaurt gras, minim 10% grăsime
  • 50 ml ulei de măsline
  • 1/2-1 lămâie
  • 1/2 legătură mărar sau după gust;
  • 1/2 legătură pătrunjel sau după gust
  • 5-6 frunzulițe de mentă proaspătă
  • 1-2 căței de usturoi tocați mărunt
  • sare și piper după gust

Preparare
 

  1. Îndepărtați capetele castraveților și, opțional, scoateți semințele cu o lingură. Tăiați castraveții pe răzătoare (folosiți răzătoarea mică pentru o textură mai fină). Stoarceți bine castraveții de excesul de apă.
  2. Tocați mărarul, menta (dacă folosiți) și pătrunjelul foarte fin.
  3. Într-un bol, adăugați iaurtul grecesc, castraveții rași și storsți, verdețurile tocate, sarea, piperul, zeama de lămâie și uleiul de măsline. Amestecați ușor, fără a bate compoziția, pentru a nu distrage gustul și textura ingredientelor.
  4. Ajustați gustul de sare și lămâie după preferințe. Dacă doriți, puteți adăuga mai multă maioneză sau muștar pentru un gust mai intens.

Reteta Video

Printeaza / Salveaza reteta ca PDF

Loading…

Related Posts

Leave a Comment

Recipe Rating




Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.