• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Ardei umpluți cu Orez și Ciuperci – Ardei gras umplut – Ia uitați ce bine arată… mi-nu-nat
Cină / Prânz

Ardei umpluți cu Orez și Ciuperci – Ardei gras umplut – Ia uitați ce bine arată… mi-nu-nat

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe

Te invit să descoperi această rețetă de ardei umpluți fără carne și să îmi împărtășești părerea ta. Lista ingredientelor pentru această rețetă o găsești mai jos, iar detalii despre pașii de preparare poți vedea în videoclip.

Ardei umpluți cu Orez și Ciuperci

Ardei umpluți cu Orez și Ciuperci

Recipe by vk

Ardei umpluți cu orez și ciuperci, potriviți pentru post. Probabil cei mai delicioși ardei grași umpluți cu ciuperci pe care îi vei degusta vreodată.

Print

Ingredients

  • aprox. 15 aprox. 15 ardei, medii ca mărime

  • 1 kg 1 ceapă

  • 1 kg 1 ciuperci champignon

  • 1 1 roșie mare

  • 2 2 morcovi mari

  • 250 gr 250 orez

  • 800 ml 800 suc de roșii sau, 3-4 linguri de pastă de tomate amestecate cu un litru de apă

  • 1-2 1-2 pălării de mărar mici

  • 1 1 legătură de pătrunjel

  • 1/2 1/2 linguriță boia de ardei dulce afumată

  • 2-3 2-3 frunzulițe de dafin

  • 4 4 căței de usturoi

  • 30 ml 30 ulei fl. soarelui

  • apă rece, cât cuprinde ardeii din oală

  • sare și piper după gust

Directions

  • Încălzește o tigaie încăpătoare pe plită.
  • Adaugă 4-5 linguri de ulei în tigaie.
  • Adaugă 1 kg de ceapă tocată mărunt și amestecă.
  • Adaugă o linguriță și jumătate de sare și câteva rotocoale de piper proaspăt măcinat.
  • Călește ceapa la foc mic până devine sticloasă, ușor caramelizată pe margini și aproape al dente. Asta ar trebui să dureze aproximativ 10-15 minute.
  • Adaugă 3 frunzulițe de dafin proaspăt și amestecă.
  • După jumătate de minut, adaugă 2 morcovi mari dați pe răzătoarea mică și lasă să se călească pentru 3-4 minute.
  • Adaugă o lingură de pastă de tomate și călește-o pentru un minut.
  • Adaugă o roșie tocată grosier și lasă să se călească timp de 5 minute sau până când se înmoaie și începe să caramelizeze.
  • Adaugă 1 kg de ciuperci tocate mărunt și amestecă bine. Lasă să se înmoaie pe foc timp de 3-4 minute.
  • Continuă să gătești până când toată apa se evaporă și ciupercile încep să se prăjească.
  • Oprește focul și scoate frunzulițele de dafin.
  • Toacă mărunt o legătură de pătrunjel proaspăt și adaugă în tigaie.
  • Adaugă 250 g de orez spălat și amestecă bine.
  • Opțional, adaugă jumătate de linguriță de paprika afumată și amestecă.
  • Pregătește ardeii: taie partea de sus, scoate semințele și curăță interiorul.
  • Umple ardeii cu amestecul din tigaie, pune capacul și așează-i într-o oală.
  • Pregătește 3 pălării de mărar uscat.
  • Folosește tulpinele de la pătrunjel pentru aromă.
  • Zdrobește 4 căței de usturoi și adaugă-i în oală.
  • Pentru a fierbe ardeii, pregătește un suc de roșii aromat: Adaugă 1,5 lingurițe de sare în sucul de roșii.
  • Adaugă câteva rotocoale de piper.
  • Adaugă 2-3 linguri de făină de grâu și amestecă bine.
  • Toarnă sosul peste ardeii umpluți.
  • Completează cu apă până când se acoperă complet ardeii.
  • Pune capacul la oală și dă drumul la foc.
  • Setează focul la intensitate mare până începe să fiarbă.
  • Odată ce a început să fiarbă, reduce intensitatea focului la minim.
  • Lasă ardeii să fiarbă la foc mic timp de 1,5 – 2 ore.
  • După cele 2 ore, oprește focul.

Related Posts

Tocăniță de Inimi la Wok – Fragede de le mănânci cu buzele

iunie 12, 2025

Constantin și experimentele lui – Foi Crocante, Salată Fresh, Ou Moale – Mic dejun Delicios

iunie 10, 2025

Chiftele cu carne și cartofi noi la cuptor – Fără OU sau PESMET 

iunie 5, 2025

Totul Într-o Tavă – Pui Rumenit cu Legume Coapte, Fără Bătaie De Cap

iunie 3, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Rețete pentru Iarnă

Cum să pui Tarhon pe Iarnă – 3 Variante + Infuzie de Tarhon pentru Imunitate

Tarhonul este o plantă cu dublu rol, unul medical, deoarece este folosit ca adjuvant în…

Cină / Prânz

CARTOFI prăjiți CROCANȚI | Cartofi Franțuzești | Rețeta Cartofi Prăjiți 

Cină / Prânz

Orez la cuptor cu carne de pui – Mâncare delicioasă și hrănitoare care vă va încânta papilele gustative 

Cină / Prânz

Osso Bucco – Un deliciu românesc în stil italian

Prăjituri / Dulciuri

Desert rapid cu cremă de brânză și mac – O ruladă spectaculoasă, perfectă pentru orice ocazie

Rețete pentru Iarnă

Gem de Mere – Cei mici adoră această rețetă – Marmeladă de Mere

Am pregătit din nou gem de mere, însă de data aceasta are un ingredient secret.…

Cină / Prânz

Tagliatele de dovlecei cu carne și legume la tigaie – O alternativă minunată la pastele tradiționale

Cină / Prânz

[CREMOASĂ și GUSTOASĂ] Mâncărică de Mazăre de Post

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.