136 Vezi rețeta
Această ciorbă de varză este ideală pentru zilele de post sau pentru cei care doresc o opțiune sănătoasă și gustoasă, fără carne. Poftă bună!
Ingrediente
- 500 g varză
- 2 cepe medii
- 100 g țelină rădăcină
- 100 g pâstârnat rădăcină
- 100 g morcov
- 500 ml suc de roșii
- 1 ardei kapia
- 2 l apă
- 2 linguri leuștean la oțet
- 2-3 linguri oțet de la leuștean
- câte o legătură de:mărar, pătrunjel și leuștean
- 2 cuburi delikat de casă
- 1 lingură pastă de tomate
- 1 ardei iute
- 150 ml ulei de floarea soarelui;
- 1 linguriță boia dulcea afumată
- 5 g sare
- 1 g piper
Preparare
- Încălziți uleiul într-o cratiță, suficient pentru a acoperi fundul cratiței. Adăugați ceapa tocată și sarea. Sotați pentru 3-4 minute până ceapa devine translucidă. Adăugați ardeiul iute întreg și lăsați să se călească împreună pentru încă 2 minute.
- Adăugați țelina, păstârnacul și morcovul tocat, plus piperul. Sotați pentru câteva minute.
- Adăugați pastă de tomate și amestecați bine, sotând pentru încă 3-4 minute.
- Introduceți varza și sotați-o până când începe să scadă.
- Turnați sucul de roșii și apa. Ajustați cantitatea de apă după preferință.
- Lăsați să fiarbă la foc moderat spre mic pentru 30-40 de minute.
- Cu 15 minute înainte de final, adăugați ardeiul gras.
- Adăugați boia dulce afumată (dacă folosiți), leuștean la oțet, și restul de verdeață.
- Verificați gustul și ajustați sarea și piperul după nevoie. Lăsați să fiarbă încă 10-12 minute.
- Serviți ciorba fierbinte, garnisită cu verdeață proaspătă și, dacă doriți, un ardei iute alături.