Compot de Prune Uscate și Afumate
Recipe by CristinaAceastă rețetă oferă un exemplu splendid de creativitate culinară tradițională, combinând ingrediente neobișnuite pentru a crea un desert deosebit. Compotul de prune afumat este o modalitate delicioasă de a redescoperi gusturile autentice ale trecutului și de a aduce un omagiu tradițiilor culinare ale strămoșilor noștri.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
300-400 g 300-400 prune uscate
2,5 l 2,5 apă
2 2 linguri ulei fl. soarelui
1 1 ceapă mică tocată mărunt
150 g 150 zahăr
Directions
- Înmuiați prunelor uscate și afumate în apă pentru câteva minute pentru a îndepărta murdăria și fumul. Clătiți-le în 3-4 ape până când apa rămâne limpede.
- Într-o oală, încălziți uleiul și adăugați ceapa tocată. Căliți ușor ceapa, fără a o prăji.
- Adăugați prunele clătite în oală și acoperiți-le cu aproximativ 2 litri de apă.
- Lăsați compotul să fiarbă la foc mic timp de 30-40 de minute. Adăugați zahărul și amestecați până se topește complet.