• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Dacă ai acest ingredient, ciorba de fasole e la alt nivel – Rețeta Bunicii Tinca – Ciorbă de fasole cu urzici (de post)
Cină / Prânz

Dacă ai acest ingredient, ciorba de fasole e la alt nivel – Rețeta Bunicii Tinca – Ciorbă de fasole cu urzici (de post)

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Ciorbă de fasole cu urzici (de post)

Ciorbă de fasole cu urzici (de post)

Recipe by vk

Ciorbă de fasole cu urzici – gust autentic ca la bunica!

O rețetă simplă, de post, cu arome curate: fasole sățioasă, urzici pline de vitamine și gust „verde”, de primăvară. Perfectă cu pâine de casă și un strop de oțet. O ciorbă tradițională care te întoarce în copilărie!

Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.

Print

Ingredients

  • 2 2 conserve fasole roșie

  • 3 3 cepe medii

  • 150 g 150 țelină rădăcină

  • 150 g 150 pătrunjel/păstârnac rădăcină

  • 3 3 jumătăți ardei gras multicolor

  • 150 g 150 morcov

  • 150 g 150 urzici

  • 1 1 lingură pastă de tomate

  • 1 1 legătură pătrunjel

  • 1 1 legătură leuștean

  • 50 ml 50 ulei de măsline

  • 1/2 1/2 linguriță piper

  • 10 g 10 sare

  • 300 ml 300 borș acru

  • 3 3 crenguțe cimbru

  • 3 l 3 apă

Directions

  • Dă drumul la foc sub cratiță, foc moderat spre mic.
  • Taie ceapa și pune-o în cratiță cu 50 ml ulei de floarea-soarelui.
  • Adaugă sare (5–6 g) și piper măcinat (½ linguriță), apoi amestecă.
  • Răzuiește legumele: 150 g țelină, 150–200 g păstârnac sau pătrunjel rădăcină și 150 g morcov.
  • Adaugă rădăcinoasele peste ceapă și amestecă; lasă-le 3–4 minute la călit.
  • Clătește fasolea roșie la conservă (în suc propriu) și adaug-o în oală.
  • Pune o lingură mare de pastă de tomate (sau bulion).
  • Amestecă totul bine și lasă câteva minute să se încingă.
  • Taie cubulețe câte ½ ardei gras verde, roșu și galben/portocaliu și adaugă-i în oală.
  • Toarnă apă fierbinte (aproximativ 5–6 litri, în funcție de volum).
  • Mărunțește o mână bună de urzici (spălate în mai multe ape) și adaugă-le.
  • Tocă mărunt o legătură de leuștean și una de pătrunjel; adaugă jumătate acum, restul la servire.
  • Toarnă borș acru fierbinte cu crenguțe de cimbru.
  • Fierbe ciorba 5–7 minute.
  • Gustă și potrivește de sare, borș sau piper.
  • Oprește focul, acoperă și lasă să mai stea 15–20 minute pentru aromatizare.
  • Servește caldă cu verdeață proaspătă.

Related Posts

Tocăniță de Inimi la Wok – Fragede de le mănânci cu buzele

iunie 12, 2025

Constantin și experimentele lui – Foi Crocante, Salată Fresh, Ou Moale – Mic dejun Delicios

iunie 10, 2025

Chiftele cu carne și cartofi noi la cuptor – Fără OU sau PESMET 

iunie 5, 2025

Totul Într-o Tavă – Pui Rumenit cu Legume Coapte, Fără Bătaie De Cap

iunie 3, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Gata cu căutările – Am găsit rețeta perfectă cu tofu: Cremă de tofu și caju

Cină / Prânz

Pilaf cu Pui și Legume la Cuptor – Perfect rumenite la cuptor – Uite aici ce bine arată

Acest pilaf nu este doar un fel de mâncare, ci o celebrare a gusturilor și…

Rețete pentru Iarnă

Sirop de Soc pentru iarnă – Sirop macerat la rece, din fructe de soc

Rețeta de sirop de soc preparat din fructe de soc este esențială pentru sezonul rece,…

Cină / Prânz

Jambon de Porc – Preparare la Cuptor [FRAGED și SUCULENT] + Piure FIN și PUFOS

Cină / Prânz

Vinete pane cu orez apetisant – O rețetă simplă, dar foarte gustoasă

Prăjituri / Dulciuri

Chec pufos cu Lămâie – Pur și simplu un deliciu – Merită să încercați rețeta

Îți prezint o rețetă de chec pufos cu lămâie, suficient pentru a umple două tăvi.…

Mâncare de Paște

Pască cu Brânză de Vaci și Stafide | Pască cu Aluat de Cozonac | Pască Tradițională

Cină / Prânz

Rețetă de Post [ VEGANĂ ] – Ardei Umpluți Kapia COPȚI la Cuptor 

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.