Dovleac umplut cu pulpe de pui
Recipe by vkSalutare, iubitori de Halloween! Azi vă propun o rețetă de dovleac magic, umplut cu pulpe de pui și orez aromat – garantat să cucerească toată lumea!
Dovleacul, vedeta sezonului, devine gazda unui preparat surprinzător: orez și pui suculent, asezonate cu ierburi și condimente care vor încânta simțurile.
Urmărește și videoclipul și surprinde-i pe toți cu acest dovleac magic! Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
1 1 dovleac
1 kg 1 pulpe de pui
2 2 cepe medii
4 4 căței de usturoi
100-150 g 100-150 orez
200 ml 200 vin alb sec
1/4 1/4 linguriță ierburi de provance
30 ml 30 ulei de măsline
1 1 lingură sare
1 1 linguriță piper
Directions
- Încinge o tigaie cu 30 ml de ulei de măsline.
- Așază pulpele de pui în tigaie, presară sare și piper, apoi rumenește-le pe toate părțile până capătă o crustă frumoasă. Scoate-le și păstrează-le deoparte.
- Taie un capac deasupra dovleacului, îndepărtează semințele și scobește puțin miezul.
- Setează cuptorul la 180°C (căldură sus-jos).
- În aceeași tigaie, adaugă două cepe tocate și căței de usturoi tocați, împreună cu puțină sare și piper. Călește până ceapa se înmoaie.
- Adaugă 150 g de orez spălat și gătește-l câteva minute.
- Adaugă 200 ml de vin alb sec și gătește până se evaporă alcoolul, apoi presară ierburi aromatice (oregano, cimbru, rozmarin, după gust).
- Pune orezul în dovleac, așază deasupra pulpele de pui și toarnă deasupra sucul rezultat în tigaie.
- Pune capacul dovleacului și transferă-l într-o tavă de copt.
- Dă bostanul la cuptor pentru aproximativ 1,5-2 ore, până devine fraged și aromatizat.
- Scoate dovleacul din cuptor, îndepărtează capacul și servește pulpele și orezul.